Slik er den skandinaviske mobilen

Foto: (Espen Swang, mobilen.no)

Vi var på lanseringen av Lumigon T1

23.10.10 10:01

[Mobilen.no]: Den skandinaviske mobiltelefonen Lumigon T1 ble offisielt lansert 20.10 2010 kl. 20.10. Det gikk riktignok noen minutter over tiden, før Lumigon-sjef Lars Gravesen entret scenen og viste frem telefonen. Det gjorde han på denne måten:

Gravesen gikk gjennom Android-mobilens ulike egenskaper, og la vekt på at det dreier seg om egenskaper som er unike for nettopp denne mobiltelefonen.

Blant høydepunktene finner vi en funksjon som gjør mobilen om til en universell fjernkontroll, samt mulighet for å koble til en TV via HDMI.

Se video av Lumigon T1 fra lanseringen

Trådløst tastatur
Lumigon har utviklet et Bluetooth-tastatur med innbygget mikrofon og høyttaler. - Med dette tastaturet kan du styre telefonen som er koblet til TV-en, og du kan bruke den som en PC, sa Gravesen. Du kan løfte tastaturet til øret og snakke i det som du ville snakket i telefonen.

- Telefonen har også en lydbrikke fra Bang&Olufsen, og kommer med kvalitets-øreplugger som standard. fortalte Gravesen.

Vi fikk også anledning til å trykke på telefonen. Vårt førsteinntrykk er at dette er en kjapp Android-mobil med en design som kanskje ikke skiller seg så mye fra konkurrentenes modeller som Lumigon liker å gi inntrykk av. Den er relativt tung, ligger godt i hånden og har en overflate som er motstandsdyktig mot fingermerker. Den virker solid, men det er mye plast i chassiset. Skjermen er grei nok, men den er ikke like fargesterk og klar som det vi ser på toppmodellene fra Samsung, LG og HTC.

Vi skal i rettferdighetens navn legge til at telefonen vi fikk i hånden ikke har endelig programvare. – Vi har valgt å tune den ned til presentasjonen for å være sikre på at den vil oppføre seg stabilt. Når vi er ferdige med alle tilpasninger vil telefonen bli omtrent dobbelt så rask, sa Gravesen til Mobilen.no.

Lumigon T1 har kapasitiv skjerm, og reagerer presist på våre berøringer og strøk. Den lille anelsen forsinkelse som vi kan registrere er godt innenfor det akseptable, og denne forsinkelsen skal altså bli helt borte før telefonen kommer i butikk tidlig neste år.Eksklusiv

Under presentasjonen ble prisen oppgitt til 499 Euro, men distributører vi snakket med regnet med at den ville komme på rundt 6000 kroner ut til kundene.

Vi likte T1 og konseptet som gjør at telefonen får TV-en til å bli en Android-TV. At den kan brukes som universell fjernkontroll er nok mer artig enn nyttig, med mindre du er eneboer. Du kan nemlig ikke kvitte deg med de gamle fjernkontrollene før alle i husstanden har fått sin egen Lumigon-mobil. Du kan få en nokså heftig stue-PC for prisen av en Lumigon T1, men da vil du naturlig nok trenge en mobiltelefon i tillegg.

Hard konkurranse
Vi tror det skal bli tøft for Lumigon å komme inn på det norske markedet. For de store aktørene blir dette et lite og ukjent produkt, og det skal betydelig innsats til for å bygge opp merkevaren. Distributører vi snakket med under lanseringen så heller ikke for seg noen Lumigon-bonanza i Norge. Volumene de har bestemt seg for å ta inn er så beskjedne at du som Lumigon-kunde garantert vil slippe å føle at du har den samme mobiltelefonen som alle andre.

I februar sa Gravesen at han regnet med å selge 40 000 mobiler globalt det første året. Nå har han justert tallet opp til 300 000.

Ble du nysgjerrig på den eksklusive mobilen?
Se video av Lumigon T1 her


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag