NA24.no

Slik er Fasts bud på Opticom

Sist oppdatert:
Fast tilbyr Opticom-aksjonærene 5,25 aksjer per Opticom-aksje, pluss en aksje i Thin Film Electronics, som skal børsnoteres så raskt som mulig.

Verdien av Thin Film-aksjen settes til 61,95 kroner. Dette selskapet skal ledes av gründer Hans Gude Gudesen.

Det går frem av en børsmelding fra Fast tirsdag formiddag.

Tilbudet fra Fast gis med en 11 prosent fusjonspremie basert på en sluttkurs i Fast-aksjen mandag på 24,20 kroner og en sluttkurs i Opticom på 189 kroner.

Stordalen regner nå
Investor Petter Stordalen, som sammen med Øystein Stray Spetalen har ledet opprøret i Opticom, har ennå ikke rukket å se budet, og vil foreløpig ikke kommentere Fasts tilbud. Til TV 2 Nettavisen sier han at han vil sette seg inn i budet før han gir noen kommentarer.

Også de andre i opprørsleiren ser nå på Fasts tilbud, og det har derfor ikke lykkes TV 2 Nettavisen å få noen kommentarer fra disse.

Børspausen i Fast og Opticom er nå opphevet, og Opticom-aksjen faller som en sten. Klokken 10.30 omsettes Opticom-aksjen for 176,50 kroner, ned over syv prosent fra mandag. Fast-aksjen stiger derimot svakt, og er opp 0,20 prosent.

Krigen startet 8. november
Krigen om Opticom startet 8. november da Credit Suisse First Boston tvangssolgte over to millioner av Robert Keith og Thomas Fussells aksjer i Opticom. Aksjene ble snappet opp av Orkla, Øystein Stray Spetalen og to andre fond som etter litt tid fikk med seg Petter Stordalen.

De startet et opprør mot styreformann Fussell og administrerende direktør Keith, som de mente forfordelte seg selv fremfor de andre Opticom-aksjonærene.

TV 2 Nettavisen skrev en uke før krigen startet at Fussell og Keith kostet Opticom nesten en milliard kroner. Som følge av tynslitt tillit i aksjemarkedet ble Opticom kun priset til i overkant av 900 millioner kroner til tross for at selskapet kontrollerte Fast-aksjer for over 1,7 milliarder kroner.

TV 2 Nettavisen avslørte
Begge parter startet å kjøpe aksjer til den store gullmedaljen og det tok helt av da TV 2 Nettavisen kunne avsløre at Opticom-gründer Hans Gude Gudesen satt i et topphemmelig møte med Petter Stordalen & Co og ga dem sin støtte.

På Opticoms generalforsamling sist onsdag gikk Orkla, Stordalen og Spetalen seirende ut med knappest mulig margin. Med 50,12 mot 49,88 prosent av stemmene klarte de å skifte ut styret.

Fast svarte fredag med å gi bud på Opticom. Nå har det vært samtaler i helgen og mandag. Orkla & co ønsker et premium på Opticoms kontrollerende 27 prosent i Fast. I utgangspunktet var ikke Fast villig til det, men nå kan det se ut som at Fast har gitt litt og foreslår et premium på 11,5 prosent.

Nå sitter de såkalte «piratene» å regner som besatt. En melding vil trolig foreligge i løpet av dagen.

Her kan du følge utviklingen i Opticom-aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere