NA24.no

Slik er Obamas Hawaii

PÅ HJEMMEBANE: Barack Obama reiser tilbake til sitt hjemsted Hawaii så fort han har anledning.
PÅ HJEMMEBANE: Barack Obama reiser tilbake til sitt hjemsted Hawaii så fort han har anledning. (SCANPIX)
Du kan følge i presidentens fotspor.

(LXUS.no) Barack Obama er blitt mer enn USAs 44. president - han er blitt en trendsetter og et stilikon for fans verden over.

Men også en trendsetter trenger en pust i bakken i ny og ne, og når Obama har et ledig øyeblikk tar han gjerne med seg familien til Hawaii, hvor presidenten både er født og bodde store deler av oppveksten.

LES OGSÅ:

Kle deg som Obama
Slik er Obamas monsterbil
Tidenes rareste presidenthobbyer

Reisemagasinet Condé Nast Traveler har fulgt i fotsporene til Obama på Hawaii og laget en fullstendig oversikt over hvor presidentfamilien spiser, sover og leker seg når de gjester øyparadiset.

Sjekk listen her, så vet du hvordan du kanskje kan ende opp med å møte førstefamilien om du har tenkt deg samme sted.

SPISE:

Alan Wong

Mange mener Alan Wong er Hawaiis soleklart beste restaurant. Den er absolutt en av Honolulus finere restauranter, men Obama gikk med flip-flops her i august og var helt riktig antrukket.

Indigo Restaurant

Ifølge Condé Nast Traveler trenger man ikke være leder for den frie verden for å sette pris på Indigo. Asiatisk kjøkken og interiør samt førsteklasses drinker gjør restauranten til en favoritt blant byens unge yrkesutøvere.

Island Snow Hawaii

Vi vet ikke hva Michelle sa da Barack ga døtrene Malia og Sasha hver sin "shave ice" her før middag, men presidenten skal være hekta på isen hos Island Snow. Ifølge Honolulus Star-Bulletin skal presidentens foretrekke smakskombinasjonen guava appelsin, Lanikai lime og choo-choo kirsebær. Obama skal også være fan av isen hos Waiola Shave Ice.

Kua 'Aina Sandwich Shop

Burgersjappa skal være en av Obamas favoritter, og han spiste her rett før an annonserte sitt kandidatur i 2006, samt i fjor sommer. Og det er ikke bare Obama som har oppdaget stedets avocado-burgere - restauranten ved North Shore er stort sett fylt til randen av burgerelskere.

Rainbow Drive-In

Denne 48 år gamle dineren er kjent for sin "plate lunch" med grillet kjøtt, stekt kylling, mahimahi, makaroni-salat og ris. Det er nettopp denne retten som stadig bringer Obama tilbake til restauranten.

Andy's Sandwiches & Smoothies

Lærere, elever og presidenter elsker denne restauranten som ligger ved University of Hawaii, hvor Obamas foreldre møttes. Både Obamas søster og hennes ektemann underviser ved universitetet, og det var her Obamas mor tok sin doktorgrad.

Zippy's

Zippy's er kjent for sin fyldige og ganske fete oksehale-suppe med peanøtter og ingefær, som også skal ha vært Bill Clintons favoritt da han regjerte i Det hvite hus. Restauranten er familievennlig og usnobbete.

SOVE:

Hyatt Regency Waikiki

Hyatt Regency Waikiki er stedet hvor Obama bodde da han var på Hawaii for besøke sin bestemor da hun lå på dødsleiet. Hotellet ligger rett over gaten for Waikiki Beach.

Kailua Beach

Obama-familien har to ganger leid et hus ved denne stranden - i likhet med flere andre berømtheter. Både Harrison Ford og Justin TImberlake har leid feriehus samme sted.

LEKE:

Ala Moana Beach Park

Lokalbefolkningen elsker å legge sine pikniker hit i helgene. Det samme gjør familien Obama, som slappet av i skyggen under et apefylt-tre her i fjor sommer.

Tropical Farms

På macadamianøtt-farmen Tropical Farms finner hele presidentfamilien noe de liker. Barna elsker nøttene, mens Barack og Michelle drar hit for å få Kona-kaffe.

Halona Blowhole

Dette er Hawaiis svar på den islandske geysiren, og USAs president har blant annet stoppet her for å kaste en blomsterkrans til minne om sin mor.

Haanauma Bay Nature Preserve

Stedet er kjent for å være Hawaiis tryggeste og mest populære sted å snorkle, og i fjor lot Obama Malia og Sasha boltre seg her mens han selv tok turen til røffere farvann.

Luana Hills Country Club

Golfbanen har også hatt Bill Clinton som gjest. Den er først og fremst kjent for sin vanskelighetsgrad, men også for de sjeldne fuglene som bor der. Obama trives også godt på mer usnobbete Olomana Golf Links.

Peacock Flats

I sin ungdom pleide Obama og hans venner å dra på fotturer her. Stiene er mange og varierte, og har fantastisk utsikt over North Shore.

Punahou Schoool

Presidenten var selv elev ved denne 168 år gamle skolen, og selv om man ikke er elev her, er det mulig å ta seg en titt. Skolen er ifølge Condé Nast Traveler omgitt av lavasten og vakre blomster, og omgivelsene fremstår derfor som svært idylliske.

Sandy Beach

For en president som liker bodysurfing, er Sandy Beach et godt valg. Stedet er kjent for sine tette bølger, men særlig om sommeren kan det være sterk strøm her.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere