NA24.no

Slik er Røkkes feriebåt

Sist oppdatert:
88 fot med pur luksus - som du selv kan leie. Se bildene.

Kjell Inge Røkke solgte sin 70 meter store yacht «Reverie» for tre år siden, men den gamle fiskeren liker seg fortsatt til sjøs.

Nå nøyer han seg med å leie, men Røkke viste smak – og betalingsdyktighet – i sitt valg av båt under årets sommerferie i Middelhavet.

Ifølge Se og Hør, som brakte bilder av familie og gjester på dekk, er leieprisen for én uke nærmere 240.000 kroner. Nypris på det 27 meter (88 fot) lange skipet oppgis ikke på fabrikkens nettside. I denne prisklassen er diskresjon en nøye overholdt dyd.

Se store bilder i bildekarusellen i bunnen av saken!

Mannskap på tre
Under dekk er båten delt i fem seksjoner. I baugen finnes stuverom, deretter følger eierlugaren, eller i Røkkes tilfelle, leietakerlugaren. De to som deler eierlugaren har selvsagt hvert sitt toalett med dusj.

Lenger bak kommer det Wally kaller service area, der mannskapet på tre har sine lugarer, etterfulgt av gjesteavdelingen med plass til fire og egen dusj.

Bakerst er den store salongen. Her er det sitteplass til ti personer.

Men Wally lager båtene sine ved Middelhavet, og selvsagt er de også lagt til rette for bruk under ei varm sol. Det er mulig å bevege seg i hele båtens lengde uten å være balansekunstner, og vil du ha fred, kan du for eksempel sole deg på framdekket. Hele dekket er teakbelagt.

Lei den selv
Også teknisk sett er båten en lekkerbisken. For eksempel kan vinkelen på kjølen justeres hydraulisk i 40 grader, noe som bedrer stabiliteten. Også seilet styres via knapper på styrmannens konsoll.

Selve skroget er i typisk Wally-stil – elegant minimalisme. I hekken er det tre trinn ned til badedekket.

Skulle det friste å følge i Røkkes kjølvann, er det flere selskaper som leier ut Wally Tiketitan. Et par alternativer finner du her og her .

Mer om båt finner du i Nettavisens båtmagasin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere