*Nettavisen* Økonomi.

Slik får han råd til SAAB-kjøpet

Foto: Kallestad, Gorm

Mye omtalte Bård Eker selger ut en pengemaskin for å satse på SAAB.

14.06.09 09:10

De siste dagene har det vært spekulert mye om hvem fredrikstadmannen Bård Eker har med seg på laget i overtagelsen av SAAB.

NA24 - din næringslivsavis

Det som er sikkert er at hans eget selskap, Hydrolift, ikke har løfteevne alene til å ta over selskapet. Svaret kan være at Eker har solgt unna en skikkelig gullgruve til nesten det eneste private investormiljøet i Norge som har sjanse til å ta over SAAB, Hercules.

Friske penger på kontoen
Investeringsselskapet Hercules, som ledes av tidligere Netcom-sjef i Norge Gert Munthe, skal, ifølge Finansavisen, ha kjøpt Ekers gullgruve Projectiondesign. Ifølge Finansavisen tjente data- og videoprosjektorselskapet Projectiondesign hele 101,3 millioner kroner av en omsetning på 488,9 millioner kroner i fjor. Nå skal altså selskapet være solgt for opp mot 500 millioner kroner, skriver avisen.

Dermed får Eker inn 250 millioner friske kroner på kontoen. Det samme gjelder Jørn Eriksen, Kjell Einar Olsen og Rolf Magnar Gjelsvik, skriver Finansavisen.

Projectiondesign har vært en pengemaskin i flere år, og Fredrikstad-selskapet (OK, Kråkerøy da) ble startet på restene av industrieventyret Ask.

Vil ikke slakte selskapet
Den eneste avisen som fikk tak i Bård Eker i går var Dagbladet. Til avisen sier Eker at han ikke vil slakte SAAB med en gang han overtar. NA24 skrev fredag at GM allerede har strippet SAAB for det meste.

Han sier videre at det er mange som ønsker å være med å investere i en ny satsing på SAAB sammen med ham, men han vil ikke avsløre hvem det er.

Eker sier at det nå foregår forhandlinger i Zurich om å overta SAAB, som har en gjeld på 10,5 milliarder kroner og 3.400 ansatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.