Gå til sidens hovedinnhold

Slik finner du drømme-sjokoladen

Her garanteres det tilfredsstillelse, selv for notoriske sjokoholikere.

(LXUS.no) Som med andre typer avhengighet begynner det i det små – stjålne øyeblikk, gledesrusen som bobler i kroppen for hver søt, syndig munnfull. Før du vet ordet av det er du hekta, kan ikke få nok.

Du er en håpløst fortapt sjokoholiker. Men hvor får du det beste kicket? Finnes det noe sånt som et sjokoladeparadis? Det kommer an på hvor langt du er villig til å reise for å tilfredsstille behovet ditt.

Frankrike

Rhône-dalen i Frankrike er verdenskjent for sine fantastiske viner, men fransk sjokolade har også sitt høysete her. Ikke langt fra storbyen Lyon ligger landsbyen Tain l’Hermitage. Her finner du Valrhona Chocolatiers fabrikklokaler, butikk og ikke minst Valrhonas Ecole du Grand Chocolat – en sjokoladeskole for kokker og konditorer. De tilbyr også tredagers kurs for tilreisende, der du for rundt 6,500 kroner kan lære å lage din egen sjokolade.

Libanon

Libanon har lange tradisjoner innen sjokoladeproduksjon, og har spesialisert seg på luksusvarianten. Patchi, en av landets mest kjente produsenter, har nettopp lansert det som sannsynligvis er verdens dyreste sjokoladeeske. I en læreske dekorert med kinesisk silke legger de 49 håndlagde sjokoladebiter, hver og en pakket i mykt kalveskinn pyntet med 24 karat gull, Swarovskykrystaller og små satengroser. Flyreisen ekskludert må du ut med rundt 45,000 kroner for å få med deg en av disse skattkistene hjem.

Belgia

Belgia har flere sjokoladebutikker per innbygger enn noe annet land i verden. Et dusin store fabrikker, mer enn 2,000 butikker og ikke mindre enn 16 sjokolademuseer, gjør dette landet til et ekte sjokoladeparadis. Det var her kjærlighetsaffæren mellom europeerne og sjokolade startet, etter at landet koloniserte deler av Kongo, og begynte å importere kakaobønner derfra. Av alle sjokolademakerne i Belgia er det spesielt én du ikke vil gå glipp av – sjokoladegourmet Pierre Marcolini i Brüssel.

Sveits

Zürich er mer enn arkitektur, ambassader og veldrevne banker. Den er også hjem til tre av verdens beste sjokolademakere – Sprüngli (grunnlagt i 1836), Teuscher (1940) og Lindt (1845). Det beste stedet i byen for sjokoladesmaking er Confiserie Sprüngli, som ligger midt i byen på den travle «Paradeplatz». Der finner du en gigantisk sjokoladeforretning, en hyggelig fortauskafé, der du kan nyte byens beste kopp varm sjokolade, samt en eksklusiv gourmetrestaurant som spesialiserer seg på himmelske sjokoladedesserter.

Italia

Arnodalen strekker seg fra Firenze til Pisa, og er knutepunktet for Italias sjokoladeindustri. Amedei, Mannori, Catinari og Vestri er bare få av de flere dusin konfektspesialister i området – som også går under navnet Sjokoladedalen. Omvisninger og kurs i de mange produksjonslokalene gir besøkende ekte nærkontakt med sjokoladekunstens hemmeligheter (med smeltet sjokolade på hendene). En av spesialitetene her er ”tocco oriente”, hvit sjokolade med ristede sesamfrø og salt fra Himalaya.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken