Bare det å være på forsiden av Forbes i en alder av 20 år, må kunne sies å være imponerende. Under overskriften «America's Women Millionairs» kan vi lese at Kylie Jenner inntar 27. plass på Forbes sin liste over «Amerikas rikeste selvgjorte kvinner» - og går dermed forbi storesøster Kim Kardashian.

I august fyller hun 21 år. Fortsetter hun i samme tempo, er det sannsynlig at hun går forbi Facebooks Mark Zuckerberg som den yngste selvgjorte «dollarmilliardæren» noensinne.

I løpet av de siste tre årene har Jenner bygd seg opp en formue på 900 millioner amerikanske dollar. Det tilsvarer 7,3 milliarder norske kroner.

Hvordan har hun greid det?

Verdenskjent for store lepper

Kylie Jenner er den yngste i Kardashian/Jenner-søskenflokken, men det hindrer ikke 20-åringen i å komme seg opp og frem.

Jenners inntekt kommer hovedsakelig fra tre kilder: Realityseriene hun har vært med i, «Keeping Up With the Kardashians» og «Life of Kylie», sponsede innlegg på sosiale medier og makeupselskapet hun eier alene, «Kylie Cosmetics».

Kylie Cosmetics ble lansert for to år siden, og er ifølge Forbes verdt nesten 800 millioner dollar. Jenner lanserte først det berømte «Kylie Jennerlip kit», bestående av leppestift og lipliner, som ble solgt til 29 dollar. Siden har selskapet vokst enormt og 20-åringen har solgt sminke for mer enn 630 millioner dollar, altså rundt 5,1 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Så stor er formuen til Kim Kardashian

I forkant av lanseringen, var Jenner blitt verdenskjent for de store leppene sine, som hun var åpen om at hun hadde fylt med restylane. Dette fordi hun lenge hadde vært usikker på leppene sine, etter hun som 15-åring skal ha fått en kommentar fra en gutt hun likte om at leppene hennes var så små.

Leppene hennes ble så omtalt at ungdommer over hele verden deltok i det som ble kalt «Kylie Jenner Lip Challenge», hvor målet var å få leppene så store som mulig ved å suge på en rund gjenstand slik at de hovnet opp. «Konkurransen» ble heftig kritisert på nett, men ga samtidig PR til Jenners nylanserte selskap.

Nylig påsto imidlertid 20-åringen at hun har fjernet leppefillersene, og at hun nå skal slutte med leppeinjeksjoner. Det avslørte hun selv på Instagram.

- Lett tilgang

Instagram er forøvrig Jenners viktigste plattform. Med en imponerende følgerskare på over 110 millioner følgere, er det kort vei mellom Jenner og millioner av unge jenter som vil være akkurat som henne.

- Sosiale medier er en fantastisk plattform. Jeg har så lett tilgang til fansen og kundene mine, sier Jenner til Forbes.

Mens mange andre trenger en rekke programmer og verktøy for å komme seg gjennom arbeidsdagen, har Jenner alt hun trenger på mobilen. For mens hennes totalt 13 ansatte, hvorav fem jobber deltid og sju fulltid, tar seg av alt det administrative med Kylie Cosmetics, har Jenner selv hovedsakelig én oppgave: Å oppdatere sosiale medier.

Nesten hver time legger hun ut nye bilder på Instagram og Snapchat, der hun viser frem hva hun har på seg, hvordan hun har sminket seg og hva hun gjør.

Millioner av følgere klikker, deler og lar seg inspirere, og for å komme et hakk nærmere livet til Jenner, er det naturlig å legge igjen noen dollar hos Kylie Cosmetics.

Vil la datteren arve selskapet

20-åringen er altså yngstemann i den verdensberømte Kardashian/jenner-søskenflokken. Foreldrene, Kris og Caitlyn Jenner, fikk to barn sammen: Kendall (22), som er supermodell, og Kylie.

I tillegg har Kris tre døtre og en sønn med Robert Kardashian: Kourtney (39), Kim (37), Khloé (34) og Rob (31).

Familien ble verdenskjent gjennom TV-serien «Keeping Up With the Kardashians», og Kylie var bare 10 år da første episode gikk på TV. At mye av barndommen hennes har vært allemannseie for hele USA, har naturligvis preget livet hennes.

- Helt siden jeg gikk i sjetteklassen, har jeg brukt lilla øyenskygge. Jeg brukte sminke for å føle meg mer selvsikker.

Nå har 20-åringen fått en datter selv, Stormi, som nå er fem måneder gammel.

- Kanskje jeg gir alt dette videre til Stormi en dag, hvis hun er interessert, sier Jenner.

LES OGSÅ: Kylie Jenner slettet bildene av datteren på Instagram