NA24.no

Slik investerer de rikeste

(Scanpix)
Sist oppdatert:
De har mulighet til å investere i hva som helst, men de aller rikeste er pyser.

Høy risiko og mulighet for stor avanse til tross. En amerikansk undersøkelse viser at alternative plasseringer som hedgefond og oppstartsbedrifter ikke tiltrekker seg de rikeste.

NA24 - din næringslivsavis

For selv om rekordmange penger tilfløt amerikanske hedgefond i fjor, er det på langt nær slik de fleste rike amerikanere ønsker å forvalte pengene sine.

Konservative rikinger
Ifølge det amerikanske tidsskriftet Forbes hadde 40 prosent av de spurte rikingene ingen eksponering i alternative investeringer som hedgefond, oppstartsbedrifter eller råvarer i det hele tatt.

Rett og slett fordi det er for kompleks, og for høy risiko, heter det i en rapport fra Northern Trust, som gir finansielle tjenester og råd til bemidlede klienter. Deriblant 22 prosent av de 400 rikeste amerikanerne.

I stedet dominerer innenlandske aksjeinvesteringer. 43 prosent av de rikeste amerikanerne fortrekker å plassere pengene sine i aksjemarkedet. Det er to prosentpoeng mer enn i 2005. Samtidig har flere solgt seg ut av eiendom. I 2005 investerte 13 prosent i eiendom, i fjor var det åtte. Internasjonale plasseringer ble redusert fra ti til åtte prosent.

Unge er risikovillige
Investeringer i oppstartsbedrifter, såkalt private equity, domineres av pensjonsfond. Rike familier sto får 11 prosent av de 154 milliarder dollarene som ble skaffet til den industrien i fjor. 70 prosent kom fra pensjonsfond, forsikringsselskaper og andre institusjonelle investorer.

Ifølge Forbes er det de yngste som plasserer mest av pengene sine i alternative investeringer. 27 prosent av de mellom 27 og 41 år plasserte pengene sine i hedgefond og oppstartsbedrifter, mot 17 prosent av etterkrigsgenerasjonen og elleve prosent av de over 61 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere