*Nettavisen* Økonomi.

Slik knekker du styrekoden

Foto: (colourbox.com)

Flere damer inn i norske styrer er ikke det eneste som skal til.

08.03.07 11:18

Flere kvinner i styrene gjør ikke nødvendigvis noen forskjell, kommer det frem i en BI-studie.

NA24 - din næringslivsavis

BI-forskerne Morten Huse og Anne Grethe Solberg har gjennomført en studie som viser hvordan kvinner kan knekke styrekodene.

Utnytter ikke mangfoldet
Godt hjulpet av et krav om lik representasjon av begge kjønn i ASA-styrene marsjerer kvinnene inn i norske styrerom, uten at det nødvendigvis fører til endringer, kommer frem i forskningsprosjektet «Det verdiskapende styret».

- Flere kvinner i styrene betyr ikke noe fra eller til om du ikke legger opp til å bruke den kompetansen som hentes inn, sier professor Morten Huse ved Handelshøyskolen BI i en pressemelding.

Huse peker på to faktorer som bidrar til at styrene ikke i tilstrekkelig grad utnytter mangfoldet som kvinnene representerer.

1) Kvinnene som velges inn i styrene, ønsker ikke å markere seg på andre måter enn de mannlige styremedlemmene.

2) Styremøter er stort sett for korte og beslutningsorienterte til at det er mulig å legge opp til prosesser som utnytter den samlede kompetansen i styrerommet.

Maktspill i styrerommet
Det er ikke tilstrekkelig for nye styremedlemmer at de faktisk har noe å bidra med for å få gjennomslag. Historiene fra de skandinaviske styrekvinnene forteller om styrearbeid som et maktspill som må forstås og spilles. Maktspillet har innslag av gamleguttas nettverk, autoritetsmennesker, prestisje og alliansebygging, viser studiet.

Det er av avgjørende betydning å mestre maktspillet, fordi spillet faktisk påvirker beslutningene som fattes. Det er ikke bare i styrerommet beslutninger fattes. Det skjer både før møter, i møtene, i pausene og etter styremøtene.

– For å kunne nå gjennom, må kvinnene være villige til og klare å bygge allianser med innflytelsesrike styremedlemmer. De må også være på de arenaene der beslutningene fattes, konkluderer Huse og Solberg i sin forskningsartikkel.

Kvinner gjør hjemmeleksene
Et av de områdene der kvinner kan gjøre en forskjell i styrene, er gjennom å stille godt forberedt til styremøtene. De skandinaviske styrekvinnene forteller om mannlige kolleger som ofte stiller dårlig forberedt til styremøtene.

- Gjennom å stille godt forberedt til styremøtene kan kvinnene påvirke beslutningene, og få økt status i styrerommet, skriver BI-forskerne.

Det vil også kunne bidra til at mennene skjerper seg, og dermed gjør hele styret mer involvert i virksomheten. Styret blir bedre rustet til å fatte de riktige beslutningene, påpeker forskerne.

Fem råd til styrekvinner
På bakgrunn av forskningsstudien har Morten Huse og Anne Grethe Solberg utarbeidet fem konkrete råd til styrekvinner som ønsker å gjøre en forskjell:

1) Bruk tid på å utvikle allianser
2) Forbered deg godt til møtene, og involver deg i virksomheten
3) Vær til stede på alle de arenaer der beslutninger fattes
4) Ta føringen (søk lederskapsroller)
5) Gjør deg selv synlig

Resultatene av studien er publisert i det internasjonale vitenskapelige tidsskriftet Women in Management Review.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.