Slik lures p-vaktene

FØRSTE GANG: – Denne varianten har jeg ikke sett før, sier Rolf Austad, sjef for parkeringsovervåkningen i Sandefjord kommune. Foto: Per Langevei (Sandefjords Blad)

FØRSTE GANG: – Denne varianten har jeg ikke sett før, sier Rolf Austad, sjef for parkeringsovervåkningen i Sandefjord kommune. Foto: Per Langevei (Sandefjords Blad)

En parkeringsskive med klokke bak, og som gjør at man hele tiden er 30 minutter «foran» parkeringsvakten? Ja, det finnes.

10.11.14 16:31

Sandefjords Blad mottok denne varianten mandag formiddag, da en tipser kom innom avisen. Mannen hadde med seg en parkeringsskive, som han hadde kjøpt av en privatperson på gaten i byen. På framsiden ser parkeringsskiven helt normal ut. På baksiden derimot, er baksiden av en vekkerklokke festet, med et batteri.

Man kan høre at den går, og klokken som er festet på parkeringsskiven gjør at ankomsttiden hele tiden ligger 30 minutter bak det som egentlig er tilfelle. På den måten kan byens parkeringsovervåking lures.

FORAN: Parkeringsskiven ser helt normal ut på forsiden.


- Ny variant
Rolf Austad, som er leder av parkeringsovervåkingen i Sandefjord kommune, hadde ikke sett eller hørt om en slik parkeringsskive, før Sandefjords Blad kontaktet ham mandag.

– Jeg har sett noen varianter av gamle vekkerklokker og barneklokker som er brukt som parkeringsskiver, men da har imidlertid klokkeviserne stått stille. Denne varianten, med en klokke som går, har jeg derimot aldri sett før. Den er ny, sier parkeringssjefen.

Hjulstillingskontroll
Austad mener at det er et utspekulert påfunn, men han er imidlertid ikke bekymret for at fenomenet skal spre seg. Snarere tvert imot.

– Jeg tror nok dette vil bli oppdaget etter hvert. For man kan jo se klokken fra siden, sier han, og fortsetter:

– Og hvis det er slik at våre parkeringsvakter oppdager en bil som står parkert på samme sted over lang tid, så vil en hjulstillingskontroll foretas. Den vil avdekke at bilen har stått parkert samme sted over lengre tid. Så det holder ikke at skiva ser riktig ut.

– Ville dere anmeldt et tilfelle med slik juksing med en parkeringsskive?

– Nei, det ville vi ikke. Men vi kunne utstedt en bot for at ikke riktig tid for ankomst er angitt. Satsen på denne er på 500 kroner, svarer Austad.

Ikke så alvorlig
Parkeringssjefen ser også litt humoristisk på saken.

– Det er jo mulig å jukse med det meste. Dette er et kreativt påfunn vi får leve med. Det er jo ikke så alvorlig, tross alt, sier han lattermildt.

Les flere saker fra sb.no her!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.