*Nettavisen* Økonomi.

Slik øker du lønnen

En betydelig del av lønnsforskjellene mellom kvinner og menn skyldes at kvinner tar en større del omsorgspermisjonen.

Her er tre tips for de av oss som verken har opsjoner eller bonuser.

11.12.06 00:23

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De aller fleste stillinger kommer ikke med opsjoner eller store bonuser. Amerikanske Fortune har kommet frem til tre smarte måter som kan øke sjansen for at lønnen din blir hevet, og noe av det viktigste er å gjøre seg mer synlig.

NA24 - din næringslivsavis

Begynn å gjøre konkrete ting seks til tolv måneder før du spør om en lønnsøkning, mener David Lorenzo, partner i konsulentdelen i det mektige Gallup Organization. Han kommer med flere forslag.

- Hjelp andre mennesker så de arbeidsmessig kan utnytte sitt potensial og vise hvor gode de er, dette gjelder spesielt sjefen din. Dersom du kan finne en måte å hjelpe mennesker rett over deg på så de ikke når målene alene, men også står sterkt overfor sine sjefer så vil de belønne deg, sier Lorenzo.

- Fiks et eller annet. Selv om det ikke hører inn under ditt fagområde kan det finnes et problem som du kan løse. Både små og store problemer.

Hvis du viser at du tar initiativ kommer det tydeligere frem at du er verdifull, selv om det ikke kan tallfestes, mener konsulenten.

- Start et eller annet opp. Det å få et prosjekt opp å stå handler først og fremst om å få satt det i gang. Får du til det blir du fort en person man oppsøker.

Men dersom dette allerede er forsøkt og resultatet har uteblitt skal du ikke gi opp av den grunn.

- Dersom du allerede har gjort en eller flere av disse tingene så må du ikke være så beskjeden at du ikke minner sjefen din om det. Du kan bli fokusert ved å notere ned på en liste de tingene som du har gjennomført det siste året, for så å sette deg ned med sjefen og snakke om det, sier Lorenzo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag