Kalde temperaturer og høy strømpriser gir naturligvis høye strømregninger. Kanskje er regningen for høy? Nå er tiden inne for å ta noen grep. De fleste bytter ikke strømleverandør jevnlig, så sannsynligheten for at det er penger å spare er stor. Ikke vær en av dem som bruker unødvendig mye penger på strøm.

For å redusere strømregningen kan du starte med å hente inn tilbud på ny strømleverandør og kanskje en annen strømavtale . Det enkleste er å benytte seg av en sammenligningstjeneste på nett, for eksempel strøm.no eller elskling.no. Der kan du legge inn informasjon om din bolig og deretter motta tilbud fra ulike strømleverandører.

Velg rett strømavtale

I hovedsak er det tre ulike strømavtaler de ulike leverandørene tilbyr. Spotpris, fastpris og variabelpris. De siste årene har spotpris vært det billigste alternativet, men størrelsen på strømregningen variere fra sommer til vinter. Dette alternativet kan sammenlignes med flytende rente på boliglånet. I det tilfellet du velger fastpris, betaler du samme beløp både sommer og vinter. Når det gjelder det siste alternativet er det en blanding av de to foregående avtalene.

Velger du sporpris får du det billigste alternativet med hvis du er avhengig av forutsigbarhet, da velger du fastpris

Kutt i eget strømforbruk

Det neste du må gjøre er å kutte i eget strømforbruket. Størstedelen av strømforbruket går til oppvarming, så her er det penger å spare.

  • Lukk dørene inne i boligen. Da er det mindre areal å varme opp.
  • Reduser temperaturen innendørs, du trenger ikke gå med shorts inne.
  • Bruk litt mindre varmtvann, du kan dusje litt kortere.
  • Skru ned varmen når du drar bort.
  • Pass på å ikke ha åpent vindu og ovnen på samtidig over lengre tid.
  • Tetningslister og annen etterisolering kan være lurt.
  • Fyll opp både vaskemaskinen og oppvaskemaskinen før du setter dem på.

Gjør du dette, blir din strømregning redusert!