Slik reklamerer ordføreren for kommunen

FÅR STØTTE: Ikke alle reagerer negativt på John Arthur Ødbehrs innsats i TVNorge-serien «Neste sommer».

FÅR STØTTE: Ikke alle reagerer negativt på John Arthur Ødbehrs innsats i TVNorge-serien «Neste sommer».

- Jeg er en åpen og utadvendt kar.

18.02.14 10:31

I en reklamefilm for TVNorge-serien «Neste sommer» stiller ordføreren i Vestby-kommune velvillig opp. I en festscene fra serien kaster ordføreren både klær og hemninger.

Mange har reagert på videoen som kommunen har bevilget penger til.

I den litt over ett minutt lange snutten får seerne se en halvnaken ordfører «bælme» champagne, for så å ende på bakken med skuespiller og tidligere kulturminister Ellen Horn på toppen.

Kommunen har bevilget 150.000 kroner til serien.

Se videoen i bunnen av saken.

Ordføreren forstår at mange reagerer på hans innsats i humorserien.

- Det er nok mange verre ting man kunne gjort enn dette. Bevilling til serien ble gitt lenge før jeg ble spurt om jeg ville være med. Forespørselen kom igjennom det lokale trommekorpset. Det var en dugnadsjobb, sier John Arthur Ødbehr (H), ordfører i Vestby kommune, til Nettavisen.

Ville ikke stilt opp

I scenen ble det drukket vann og alle kjørte hjem, forteller han.

- Jeg er en åpen og utadvendt kar. Jeg har et meget forsiktig forhold til alkohol, spesielt i offentlige roller, fortsetter Ødbehr.

(Saken fortsetter under bildet.)

HAR DU SETT PÅ MAGEN? John Arthur Ødbehr (H) i fri utfoldelse.

Ordføreren i Ski lar seg ikke sjarmere av innsatsen til naboordføreren.

- Jeg hadde garantert ikke stilt opp i bar overkropp. Jeg forstår at man kan bli revet med, men kombinasjonen her er uheldig, sier Høyre-ordfører Anne Kristine Linnestad, til Nettavisen.

Han har sikkert gjort dette i beste mening, fortsetter hun.

Ole Morten Geving, gruppeleder for Senterpartiet i Vestby kommune sier det var ikke het dette han hadde ventet seg av kommunereklame for pengene som ble bevilget.

- Det er kanskje litt i overkant av hva en ordfører bør tillate seg å gjøre uten at jeg skal være konservativ på noe vis, sier Geving.

- Jeg regner med at han har stilt opp på dette om en privatperson, fortsetter han.

Sammenligner med rumpe-stunt

Det er et solid stjernelag som er en del av TVNorges nye humorsatsing «Neste sommer», som tar for seg hyttelivets idyll og komplikasjoner. I serien får seerne møte Trond Fausa Aurvåg, best kjent fra «Lilyhammer», Janne Formoe, Pia Tjelta, Ellen Horn og Eivind Sander.

PR- og reklameeksperter Nettavisen har snakket med berømmer ordfører for sin innsats som statist.

- I den grad dette er politisk problematisk i Vestby, sier det egentlig noe om hvor harmonisk det tross alt er i kommunen. Det synes som om Vestby har en humørfylt politisk ledelse, og det er det ikke alle kommuner som kan skryte av, sier Haakon B. Schrøder, PR-rådgiver i HSBPR, til Nettavisen.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

PR-rådgiveren får støtte av Trond Blindheim.

- Han er sikkert en hyggelig mann. Det må være populær ettersom som han er valgt som ordfører, sier omdømmeeksperten og rektoren ved Markedshøyskolen i Oslo.

Blindheim mener filmen har paralleller med oppmerksomheten Fabian Stang fikk for å kuppe 50-årsdagen til Stein Erik Hagen. Oslo-ordføreren badet naken.

(Saken fortsetter under bildet.)

FÅR DRAHJELP: Her er Vestby-ordføreren med skuespiller Ellen Horn i godt selskap.


- Hele Norge har sett rumpen til Stang. Nå har vi sett magen til Ødbehr. Kanskje det var det han hadde i tankene nå han valgte å stille opp for TV-Norge, sier rektoren ved Markedshøyskolen.

Venter ikke Oscar

Ordføreren avviser dette lattermildt.

- Det er sikkert noen politiske motstandere som blåser dette opp. «Neste sommer» har mer å by på en min rolle som statist, sier John Arthur Ødbehr.

- Er du fornøyd med resultatet?

- Jeg vet ikke. Jeg får sikkert ikke Oscar for denne rollen, sier han og ler.

Se teaser for serien her:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.