NA24.no

Slik sender du gratis SMS

Sist oppdatert:
Det er ingen grunn til å betale penger for å sende SMS-meldinger når du kan gjøre det helt gratis. Slik gjør du det.

Helt siden mobiltelefoner ble populært har det dukket opp tjenester og muligheter for å sende gratis SMS-meldinger.

Mange tidligere muligheter
Muligheten for å bruke åpne, internasjonale SMS-servere som du kunne omprogrammere mobilen til å bruke er kanskje den som var mest praktisk. I en periode var det egne nettsider som holdt oversikt over hvilke utenlandske nummer som du kunne sette opp som SMS-server på din mobil.

Disse tjenestene ble sperret en etter en, frem til det ble helt slutt, og vi på den tiden igjen måtte betale 1-1,50 kroner per SMS-melding.

Etter hvert dukket det opp forskjellige nettjenester som lot deg sende gratis sms-meldinger. Eurobate ble raskt en suksess, men upålitelig levering, en ikke-verifiserbar avsender og mye reklame gjorde derimot at dette aldri tok helt av.

Gode introduksjonstilbud forsvant fort
I en periode tilbød Netcom, gjennom sin ungdomsportal, gratis SMS-meldinger til alle som ville ha, men denne ble etter hvert kraftig begrenset. De som ikke var Netcom-abonnenter fikk en dårligere tjeneste, og antall gratis meldinger ble redusert betraktelig.

Det er også aktører som begynner å markedsføre lynmeldinger over MSN Messenger, og andre spesielle tjenester, som billigere former for SMS. Felles for dem alle er dog at de ikke er ekte SMS-tjenester, men datatjenester som krever at spesielle programmer installert på mobilen – noe det er få som har.

I dag er det flere mobilaktører som tilbyr å sende et visst antall gratis sms-meldinger fra sine hjemmesider, der en på mottakermeldingen ser ut til å komme rett fra mobiltelefonen. Telenor lar deg for eksempel sende 30 gratis meldinger i måneden.

Ubegrenset gratis SMS fra nett
Har du derimot behov for mer enn dette, kan Opplysningen 1881s nye ungdomstjeneste, Ung1881, være verdt å ta en titt på. Vi har testet denne tjenesten i noen uker nå, og må si oss svært imponert over den.

For å bruke tjenesten må du registrere deg med ditt telefonnummer, og personnummer for å bekrefte din identitet. Når du har gjort dette får du tilgang til å sende et ubegrenset antall SMS-meldinger til hvem du vil helt gratis. Du kan også sende samme melding til mange personer samtidig. Om du ikke føler deg «ung», så kan vi berolige med at tjenestne ikke har noen aldersgrense, så er du 50 kan du fortsatt benytte deg av muligheten.

Din egen kontaktliste og ditt telefonnummer
Tjenesten gjør deg også enkelt i stand til å opprette din egen kontaktliste, slik at du slipper å skrive inn numrene til de samme personene gang etter gang.

Meldingene kommer frem like raskt som om du skulle sendt dem fra din mobiltelefon, og mottakeren får meldingen med ditt eget mobilnummer som avsender, inkludert +47, som om meldingen skulle vært sendt fra din egen mobil.

Reklamefinansiert
«Dette er for godt til å være sant», tenker du kanskje, og det er naturlig nok en liten ulempe. Meldingene du sender kan ikke være lenger enn 140 tegn.

De siste 20 tegnende i meldingen fyller Ung1881 med reklame for seg selv eller andre. En liten pris å betale for å sende ubegrenset med gratis SMS-meldinger fra en hvilken som helst datamaskin med nettilgang i hele verden.

Tjenesten finner du her .

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere