NA24.no

Foto: Ocean Rig

Slik skal de bygge ut Goliat

Sist oppdatert:
Utbyggingsløsning er valgt for oljefeltet i Barentshavet.

Operatøren for Goliat-feltet i Barentshavet har valgt en flytende utbyggingsløsning for feltet.

NA24 - din næringslivsavis

Det går frem av en pressemelding Eni Norge har sendt ut onsdag rundt utbyggignen av det store oljefeltet Goliat i Barentshavet.

Sammen med sine partnere har Eni beluttet å videreføre utbyggingsplanene av Goliatfunnet med en offshore flytende produksjons- og lagringsenhet tilknyttet havbunnsbrønner.

- Det valgte konseptet er vurdert til å være den beste tekniske og økonomiske løsningen av de studerte alternativene. En flytende produksjons- og lagringsenhet til havs vil også være den løsningen som gir størst fleksibilitet med hensyn på en fremtidig innfasing av potensielle funn i området, skriver Eni i en kommentar til valget.

Prosjektet går nå inn i en prekvalifiseringsfase der partnerskapet vil velge kontraktører for forprosjektering. Det er forventet at de valgte kontraktørene vil bli offentliggjort innen første kvartal 2008.

Planen er å levere inn Plan for Utbygging og Drift ved utgangen av 2008 med sikte på stortingsbehandling i vårsesjonen 2009.

Eni Norge har allerede kunngjort at all landbasert støtte for fremtidig drift av Goliat vil bli foreslått lokalisert i Hammerfest, og i dag opplyser selskapet at de også vil foreslå å legge sin driftsorganisasjon for Goliat til Hammerfest. Dette inkluderer administrative, økonomiske og tekniske funksjoner. Den anbefalte løsningen vil gi nye jobbmuligheter i Hammerfest og Finnmarksregionen.

Eierne av feltet er Eni Norge AS (operatør) - 65 %, StatoilHydro ASA - 20 % og Det norske oljeselskap ASA - 15 %.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere