*Nettavisen* Økonomi.

Slik skal Vollvik bli gjeldsfri

Foto: (Scanpix/Facebook/Montasje)

Den kjente mobilgründeren er nesten i mål med sin refinansiering.

24.03.11 08:59

Ifølge Dagens Næringsliv er mobilgründer Idar Vollviks gjeld til meglerhuset First Securities fortsatt på nærmere 130 millioner kroner. Gjelden pådro han seg gjennom en aksjespekulasjon som aldri tidligere har blitt sett i Norge.

Kjempesmell på aksjetrading
I en periode var Vollvik utrolig nok en av verdens største aksjetradere. Spekulasjonene medførte at han spilte bort alle pengene fra salget av mobilselskapet Chess. Hele 1 milliard kroner gikk tapt for Vollvik, og hoveddelen av dette var det norsk meglerbransje som stakk av med.

En av dem som var Vollviks mest aktive meglerforbindelser var First Securities, som mobilgründeren altså fortsatt har 130 millioner i gjeld til.

Ifølge Dagens Næringsliv har First nå lagt frem en tredelt løsning for å bli kvitt gjelden til meglerhuset. Den ene delen er et kontantbeløp, den andre delen er ettergivelse av gjeld, mens den siste delen er at First får aksjer i Vollviks ny mobilsatsing, Ludo.

Nært en løsning
Kristian Adolfsen som har hjulpet Idar Vollvik med finansene, forteller til DN at «vi er enige i kommersielle vilkår, men det gjenstår noen formuleringer og signaturer».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.