NA24.no

Slik sparer du bilpenger

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Visste du at servicen på bilen din egentlig er gratis?

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Snø, salt og skitt blir i disse dager feiet bort fra veiene, men ikke fra bilen din.

NA24 - din næringslivsavis

Vårtid er synonymt med servicetid, for vinterværets angrep kan fortsette dersom du ikke gir din dyrebare eiendel en real overhaling. Og det er ikke nok å bare sette på sommerdekkene og kjøre bilen gjennom vaskehallen.

Landets verksteder melder om storinnrykk av servicetrengende biler i april og mai.

- Det kan virke som om mange av de som har fått igjen på skatten vil investere i litt pleie til bilen sin, for her er det et sabla kjør fra morgen til kveld, forteller medeier og teknisk leder ved Full Rulle dekk og bilservice, Gunnar Fadum, til NA24.

Får igjen pengene
Ved å utføre service på bilen og få serviceboken stemplet jevnlig, tjener du raskt inn pengene du må ut med for servicene når du selger eller bytter inn bilen.

- Om man koster på en nyere bil tre servicer for 3000-4000 kroner på 10.000 mil, så får man gjerne 10.000 kroner mer for bilen når man selger den igjen. På den måten koster ikke servicen en krone, forklarer han.

Spesielt viktig mener han det er å skifte olje.

- Oljeskiftene gjør godt for motoren. Du får mindre friksjon, mindre slitasje og mindre motstand. På den måten sparer du også drivstoff, forteller han.

Videre presiserer han viktigheten av å ikke falle for fristelsen å kjøre på piggfrie vinderdekk i sommerhalvåret, fordi det både ødelegger hjulene og øker bremselengden betraktelig.

Unngår motorhavari
- Bremsevæsken skal også kontrolleres. I verste fall kan det å kjøre med gammel bremsevæske føre til at bremsene ruster fra innsiden. Det kan være livsfarlig å kjøre rundt med, forkarer han.

Vindusviskerne får også gjennomgå om vinteren. For å unngå å skade og ripe vinduene, må de kontrolleres og eventuelt byttes.

- Og når man først er ute med høytrykksspyleren, er det greit å bøye seg litte grann og ta under bilen også. Saltet får bilen til å ruste i filler og tar dermed livet av kjøretøyet, bedyrer han.

Andre ting som sjekkes på service er for eksempel filtre for å få frisk luft i bilen og kjølevæsken.

- Er man føre var og utfører jevnlige servicer, er det den beste forsikring mot uheldige overraskelser som svindyre motorhavarier til 30-40.000 kroner, konkluderer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere