*Nettavisen* Økonomi.

Slik svarer Ryanair om Rygge-nedleggelse

Ryanair vil i løpet av de kommende dagene legge fram sine planer for Norge. Foto: Rui Vieira (Pa Photos)

Ryanair har vært taus om nedleggelsen av Moss lufthavn Rygge, men letter nå på sløret.

25.05.16 12:41

Tirsdag ble det klart at Moss lufthavn Rygge legges ned fra 1. november, siden Ryanair har sagt opp sin avtale og forsvinner fra flyplassen.

Etter avgjørelsen har selskapet vært taus, men nå kommenterer de nedleggelsen for første gang.

- Vi har notert oss at Oslo Rygge har annonsert at de planlegger å legge ned flyplassen, på bakgrunn av den nye ødeleggende og dårlig planlagte miljøavgiften på flyreiser som den norske regjeringen har innført, sier Jørgens Elnæs, som er salgs- og markedssjef for Ryanair i Skandinavia, til Nettavisen.

Begrunnelsen til Ryanair for oppsigelsen, er den omstridte flyseteavgiften som regjeringen innfører fra 1. juni.

Les også: SV-topp: - Ryanair bør boikottes

- Planer de kommende dagene

Ryanair opplyser at de innen kort tid vil legge fram sine planer for Norge.

- Vi gjennomfører for øyeblikket en gjennomgang av våre operasjoner i Norge, på bakgrunn av situasjonen for Oslo Rygge og den norske regjeringens beslutning om å innføre den nye skatten, og vil informere om våre planer i løpet av de kommende dager, sier Elnæs.

Les også: Siv Jensen: – Ingen norske flyplasser legges ned på grunn av flypassasjeravgiften
Les også: - Trist at de feiger ut for Ryanairs utpressing

Kan fly fra Gardermoen

Onsdag ble det også kjent at det irske lavprisselskapet kan starte opp ruter på Oslo Lufthavn allerede til høsten, hvis selskapet selv ønsker det, skriver Aftenposten.

Slotkoodinator Fred Andreas Wister i Airport Coordination Norway AS sier til avisen at Ryanair har trafikkrettigheter på hovedflyplassen på Gardermoen fra 1. september.

Jensen: - Det handler om Ryanair

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen var imidlertid tydelig i spørretimen på Stortinget onsdag formiddag, på at hun ikke tror det er passasjeravgiften som er grunnen til at flyplassen nå må legge ned.

– I dette tilfellet handler det om at Ryanair ikke lenger ønsker å benytte seg av Rygge flyplass. De sier det er på grunn av avgiften, men det ser altså ikke ut å hindre dem fra å bruke andre flyplasser i Norge, sa Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.