*Nettavisen* Økonomi.

Slik tar Ryanair hevn på Jens

- Dersom Stoltenberg ikke støtter Ryanair, hva støtter han da?

19.04.13 12:36

Statsminister Jens Stoltenberg sa nylig at han aldri har fløyet med Ryanair og heller ikke kommer til å gjøre det. Flyselskapet har også høstet kritikk fra fagforeninger for det de betegner som elendige arbeidsforhold.

Nå tar det irske flyselskapet hevn. I en stor annonse i VG langer selskapet ut mot statsministeren og konkurrenten SAS.

Under et bilde av Jens Stoltenberg er overskriften «Hvilket selskap flyr Jens Stoltenberg med?». Så følger en sammenligning av SAS og Ryanair.

Det er Ryanair som har rykket inn denne annonsen, noe de gjør som en takk for sist.

- Ryanair ønsker kun å svare på Stoltenbergs uttalelser med fakta. Dersom Stoltenberg ikke støtter Ryanair, som skaper jobber og øker lønninger, hva støtter han da? Kanskje SAS, som kutter arbeidsplasser og kutter lønninger? sier Robin Kiely, kommunikasjonssjef hos Ryanair, til Nettavisen NA24.

Annonsen avsluttes syrlig med: «Unngå Jens Stoltenberg - Fly Ryanair!».

I annonsen har Ryanair også lagt vekt på alt det de mener er negative sider ved SAS, mens de på den andre siden framhever glansbildet av seg selv.

Toppsjefen i det irske flyselskapet var også i Norge denne uken for å svare på kritikken.

- Jeg synes det er tåpelig av en hvilken som helst statsminister å involvere seg i en konflikt som han ikke vet noe om, men han står helt fritt til å si at han aldri har flydd med Ryanair og at han aldri vil komme til å fly med Ryanair. Han burde fortelle hvorfor, sa Michael O'Leary under en hasteinnkalt pressekonferanse på Rygge.

Les også: Ryanair-sjefen til Norge for å ta Jens

- Tull fra ende til annen

Statsministerens kontor ønsker ikke å kommentere annonsen. SAS har følgende reaksjon til annonsen:

- Dette er tull fra ende til annen. SAS legger ikke ned 6000 arbeidsplasser. Det stemmer at de bakkeansatte ikke skal være en del av selskapet, men det gjør vi for å være klar for ny vekst, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til Nettavisen NA24.

Johansen forteller at SAS øker kapasiteten med 47 nye destinasjoner og 180 nye kabinansatte. Han forteller også at selskapet er den aktøren som bringer flest turister til Norge. Nesten 40 prosent av all trafikken i 2012.

Frykter ikke avgifter

- Sist, men ikke minst, betalte alle SAS-ansatte hele 7,5 milliarder kroner i skatt til de skandinaviske landene bare i 2012. I tillegg til dette betalte selskapet til Norge et stort antall milliarder i avgifter. Som kjent er avgifter ikke noe Ryanair liker, sier informasjonssjefen i SAS.

SAS vil ikke bruke annonsekroner på et motsvar.

- Vi kommer aldri til å senke oss på det nivået. Hos oss er prisen du ser markedsført, den prisen du faktisk betaler. Den er ikke starten på et regnestykke, fortsetter han og ler.

Les også: - Hvilken rett har Stoltenberg til å opptre som verdenspoliti?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.