NA24.no

Slik tjener du grovt på børsen

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Vær Oslo Børs.

Oslo Børs VPS Holding har torsdag lagt frem sine tall for andre kvartal. Det er nok et godt tips at ingen andre av selskapene notert på Oslo Børs vil levere like god lønnsomhet når de i disse dager legger frem sine kvartalstall. Det er neppe heller så mange av investorene på Oslo Børs som har hatt et bedre kvartal.

Selskapets resultat før skatt økte fra 101 til 133 millioner kroner, mens driftsinntektene økte fra 236 til 254 millioner.

Det betyr at Oslo Børs VPS Holding sitter igjen med mer enn 50 øre for hver krone i omsetning.

Den ekstreme lønnsomheten kommer selv om børsen påpeker at den har satt ned avgiftene på aksjehandel tre ganger siden september 2008 for å opprettholde konkurranseevne og stimulere til økt handel.

Og når det regner på børsen, drypper det på aksjonærene. I juni utbetalte selskapet et utbytte på 8 kroner pr. aksje, eller totalt 344 millioner kroner. De største aksjonærene er Vital Forsikring, KLP Kapitalforvaltning, Pareto og Orkla.

Oslo Børs VPS Holding er et resultat av fusjonen mellom Oslo Børs Holding og VPS Holding som fant sted i november 2007.

Nå planlegger selskapet å børsnotere seg selv etter å ha forhørt seg blant aksjonærene. Styret regner med å realitetsbehandle saken i løpet av 9-12 måneder, fremgår det av kvartalsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere