NA24.no

Slik tjener han milliarder

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Her ser du hvordan David Beckham tjener 1,8 milliarder.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

David Beckham vil komme til å tjene over en milliard kroner på å bytte klubb fra spanske Real Madrid til amerikanske Los Angeles Galaxy. Han er den første store fotballspilleren som kommer til å ha en eierandel i klubben han spiller for, og dermed tjene penger på selskapets overskudd.

NA24 - din næringslivsavis

Kilder i den amerikanske fotballklubben sier, ifølge BBC, at han kan komme til å tjene så mye som 275 millioner dollar, eller 1,8 milliarder kroner, på femårskontrakten.

Enormt draktsalg
Denne summen er fordelt slik at han mottar ti millioner dollar i lønn for hvert av årene i kontrakten. Kontraktene hans med de fire største sponsorratene Motorola, Pepsi, Gillette og Volkswagen er estimert til 25 millioner dollar. Beckhams draktsalg er estimert til å innbringe ti millioner dollar og inntektene fra klubbens overskudd det samme.

Pen årslønn
Legges dette sammen viser det seg at Beckham vil ha en årslønn på rundt 55 millioner dollar, eller rundt 360 millioner kroner. Ettersom fotballspilleren har en femårskontrakt viser det seg at han vil tjene rundt 1,8 milliarder kroner.

- Jeg har lenge drømt om å ha ansvaret for den største sportsavtalen. Med hjelpen av David Beckham og hans unike sportstalent har jeg fått oppfylt drømmen, sier Bekhams kommersielle agent Simon Fuller til BBC.

Og på skjortesalget alene vil altså Beckham tjene rundt 300 millioner kroner de neste fem årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere