NA24.no

Slik vil de redde 220 arbeidsplasser

Sist oppdatert:
Det kriserammende kullselskapet Store Norske må få den kapitalen og hjelpen det trenger for å fortsette driften på Svalbard, mener Frps finanspolitiske talsmann.

Statseide Store Norske Spitsbergen Kulkompani kommer om noen uker til å legge fram en plan for hva som trengs av kapital og politisk tilslutning, skriver Dagens Næringsliv.

– Store Norske bør få fortsette med kullproduksjonen, som fortsatt vil være en del av verdens energibehov og for driften av Svalbard. Derfor må staten bidra til at produksjonen fortsetter, sier Øyvind Korsberg, næringspolitiske talsmann.

Blant annet ser han en mulighet for at mer av kullet selges til nordnorske bedrifter med behov for såkalt industrikull.

– Det er bedre med kortreist kull enn langreist kull, sier Korsberg.

I slutten av november vedtok styret i Store Norske en spareplan som innebærer å kutte minst 100 stillinger, rundt en tredel av selskapets ansatte. Bakgrunnen er lave kullpriser i lengre tid og et betydelig underskudd for driften.

– Vi er midt i oppløpet for å spesifisere hva behovet vårt er på kort sikt og hva vi må gjøre for en omstilling av selskapet de neste årene. Vi trenger arbeidsro for å kunne klare det, sier selskapets arbeidende styreleder Annette Malm Justad.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere