NA24.no

Slik vil EU straffe Russland

Den russiske presidenten Vladimir Putin og Tysklands kansler Angela Merkel har et utfordrende forhold om dagen.
Den russiske presidenten Vladimir Putin og Tysklands kansler Angela Merkel har et utfordrende forhold om dagen. Foto: Kevin Lamarque (Reuters/NTB scanpix)
- EU vil stanse lån til Russland

Brussel (NTB-Reuters): EU vil trolig stanse lån til Russland som én av flere nye sanksjoner på grunn av situasjonen i Ukraina.

EU planlegger å be Den europeiske bank for gjenoppbygning og utvikling og Den europeiske investeringsbank om å stanse lån til nye prosjekter i Russland, ifølge et utkast til en uttalelse som nyhetsbyrået Reuters har sett.

Det kan også bli aktuelt å stanse flere samarbeidsprosjekter med Russland, samt å blokkere investeringer på Krim-halvøya, ifølge utkastet.

EUs 28 stats- og regjeringssjefer møtes til et ekstraordinært møte i Brussel onsdag klokken 19. I tillegg til å diskutere nye sanksjoner mot Russland, skal de forsøke å løse resten av EUs lederkabal. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere