NA24.no

Slipper radio-avgift

Sist oppdatert:
Lokalradioene jubler. Giske dropper konsesjonsavgift.

BERGEN (NA24): - Jeg er veldig glad for at departementet har hørt på hva vi aktørene mener, og at det arbeidet vi har lagt ned har gitt resultater. Det er viktig for lokalradio å bli med i mediemeldingen og bli anerkjent som mediekanal, sier leder Norsk Lokalradioforbund, Bente Klemetsdal, til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Radiojubel
Departementet har vurdert at lokalradio-aktørene må betale for konsesjonen. Men under presentasjonen av mediemeldingen forklarte kulturministeren at dette ble droppet fordi det ikke var noen inntektsmuligheter ved innføring.

Det får Klemetsdal juble.

- Å droppe avgiften forhindre en økonomisk katastrofe i norsk lokalradio.

Samtidig som konsesjonsavgiften droppes, blir det ny inndeling av konsesjonene. Allmenradioene skal få sende på dagtid frem til klokken 19, etter det tar nisjeradioene over. I tillegg kommer også storbyradioene som får lov til å sende 24 timer i døgnet hele uken.

Kontroversielt
- Vi har vært veldig opptatt for å få bedret rammevillkårene har nettopp vært etablering av 24-7 frekvenser. Tidsintervallen har ikke vært diskutert. For det er kontroversielt at man deler opp på denne måten, spesielt i områder hvor det flere som deler frekvensen, sier Klemetsdal.

- Hvor går grensen for hva som ansees som storby?

- Det er et spørsmål som ikke er avklart. Dette er ting vi har fått presentert i dag og våre medlemmer Det er klart at vi vil vurdere hva vi skal gi til svar til inndelingen og det er for tidlig å konkludere, avslutter Klemetsdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere