Sliter med pengene

Wilhelm Blystads bore- og oljeproduksjonsselskap MPF Corp. ltd må utsette børsnoteringen til neste år.

29.11.06 09:12

Selskapet sliter med å skaffe penger.

- Vi er i rute, men Oslo Børs mener tydeligvis ikke det. De mener vår plan ikke går fort nok, sier finansdirektør Christian L. Holst i MPF Corp. ltd til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Han sier selskapet i hovedsak vil jobbe videre med finansieringen, og at innen første kvartal til neste år skal dette være på plass, ifølge Holst.

Ikke trukket
I mai hentet meglerhuset Pareto Securities 275 dollar, og i månedsskifte august til september kom ytterligere 150 dollar på plass i et obligasjonslån for Wilhelm Blystads bore- og oljeproduksjonsselskap som vil notere sin dont på Oslo Børs.

- Vi har fått unntak fra tre-årsreglen, sier Holst.

Selskapet jobber videre med å hoste opp mer penger og håper å søke børsen om notering i første kvartal til neste år.

- Søknaden er utsatt. Den er ikke trukket, og det er viktig å få med, sier han.

Offshore
Selskapet har utviklet et kombinert bore- og oljeproduksjonsskip. Det første fartøyet skal leveres i boreskipsversjon fra Dragados Offshore i Spania i slutten av 2008.

- Utsettelsen av børsnoteringen vil ikke påvirke selskapets strategi og konstruksjonsprosesser og alle aktiviteter får etter planen, heter det i meldingen.

Internasjonale institusjonelle eiere, blant dem Fidelity og Franklin Templeton Mutual, var de største tegnerne i emisjonen. Også norske aktører som Orkla Finans, Statoils Pensjonskasse og KLP deltok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.