NA24.no

Sliter med svenskene

... så er vel ikke det nødvendig å lure på
... så er vel ikke det nødvendig å lure på
Sist oppdatert:
Goodtech sliter med krevende markedsforhold, spesielt i Sverige.

- Markedsforholdene er krevende, særlig i det svenske markedet, skriver Goodtech i en melding.

God inntektsstrøm
Driftsinntektene endte på knappe 140 millioner kroner i andre kvartal, mot 145 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Det er ned 5 millioner kroner for Goodtech.

For halvåret har selskapet inntekter på 274 millioner kroner, so er ned kun 4 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

- Konsernet har gjennomført en rebranding og restruktureringsprosess som skaper synergier og styrker Goodtechs markedsposisjon fremover, heter det også.

Skal redusere kostnader
Selskapet sliter hos søta bror, men det er i igangsatt aktiviteter for å redusere kostnader i de svenske selskapene.

Driftsresultatet før avskrivning (EBITDA) ble 5,4 millioner kroner som gir en margin på 3,9 prosent. Det er nesten en halvering fra samme kvartal i fjor som endte på 7,6 prosent, og 11,1 millioner kroner.

- Konsernet viser en svakere EBITDA-margin innen begge virksomhetsområder enn tilsvarende kvartal i fjor, skriver selskapet.

For halvåret er marginen 4,9 prosent, mot 7,4 prosent samme periode i fjor.

- Oppkjøpet av Lecab Materialhantering AB i slutten av mars bidrar imidlertid positivt til omsetning og EBITDA i første halvår, heter det.

Strategisk prosess
Goodtech har gjennomført en strategisk prosess der virksomhetsstrukturen i konsernet er forenklet og det er etablert en styrket profil og plattform via felles verdigrunnlag og strategisk retning under selskapsnavnet Goodtech.

- De gjennomførte endringene styrker konsernets markedsposisjon og skaper synergier som gir grunnlag for fremtidige kostnadseffektiviseringer i konsernet, heter det, og det fokuseres på oppfølging av kundemassen, og konsernet har ikke hatt vesentlige tap på krav i andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere