*Nettavisen* Økonomi.

Sliter med svenskene

... så er vel ikke det nødvendig å lure på

Goodtech sliter med krevende markedsforhold, spesielt i Sverige.

27.08.09 12:03

- Markedsforholdene er krevende, særlig i det svenske markedet, skriver Goodtech i en melding.

God inntektsstrøm
Driftsinntektene endte på knappe 140 millioner kroner i andre kvartal, mot 145 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Det er ned 5 millioner kroner for Goodtech.

For halvåret har selskapet inntekter på 274 millioner kroner, so er ned kun 4 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

- Konsernet har gjennomført en rebranding og restruktureringsprosess som skaper synergier og styrker Goodtechs markedsposisjon fremover, heter det også.

Skal redusere kostnader
Selskapet sliter hos søta bror, men det er i igangsatt aktiviteter for å redusere kostnader i de svenske selskapene.

Driftsresultatet før avskrivning (EBITDA) ble 5,4 millioner kroner som gir en margin på 3,9 prosent. Det er nesten en halvering fra samme kvartal i fjor som endte på 7,6 prosent, og 11,1 millioner kroner.

- Konsernet viser en svakere EBITDA-margin innen begge virksomhetsområder enn tilsvarende kvartal i fjor, skriver selskapet.

For halvåret er marginen 4,9 prosent, mot 7,4 prosent samme periode i fjor.

- Oppkjøpet av Lecab Materialhantering AB i slutten av mars bidrar imidlertid positivt til omsetning og EBITDA i første halvår, heter det.

Strategisk prosess
Goodtech har gjennomført en strategisk prosess der virksomhetsstrukturen i konsernet er forenklet og det er etablert en styrket profil og plattform via felles verdigrunnlag og strategisk retning under selskapsnavnet Goodtech.

- De gjennomførte endringene styrker konsernets markedsposisjon og skaper synergier som gir grunnlag for fremtidige kostnadseffektiviseringer i konsernet, heter det, og det fokuseres på oppfølging av kundemassen, og konsernet har ikke hatt vesentlige tap på krav i andre kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag