Sliter uten Bondevik

Foto: Morten Holm/Scanpix (Scanpix)

Tidligere statsminister Bondeviks var hyppig gjest på Sem Gjestegård. Siden har de ikke sett mannen og i fjor ble det minustall igjen.

16.06.06 10:26

- Vi klarer ikke få nok trafikk og et massivt prispress gir oss røde tall, sier daglig leder Morten Blauenfeldt hos Sem Gjestegård til NA24.

Nye tall: NA24 leses mest.

Bondevik borte
Det har tydeligvis ikke vært spesielt lukrativt med tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik som fast gjest på Sem Hovedgård i Asker. Det var her den mye omtalte Sem-erklæringen ble signert; den politiske plattformen for Bondevik II-regjeringen.

Selskapet sliter fortsatt med underskudd på driften. I forfjor gikk Sem Gjestegård drøye halvmillionen i minus. Det er en liten forbedring sammenlignet med året før, hvor de passerte millionen i minus.

- Det gikk ikke som vi hadde forventet, sier Blauenfeldt.

Omsetningen vokser med knappe to prosent og er 17,7 millioner for fjoråret.

For næringslivet
Bygningen er fra 1899 og ligger ved Sems-vannet med god utsikt over Asker-bygda.

Selskapet eies av Norges Landbrukshøyskole (skiftet navn i 2005 til Universitetet for miljø- og biovitenskap) med en aksjekapital på tre millioner kroner. Annen egenkapital er på 2,7 millioner kroner.

- Vi lever av bookinger fra næringslivet og driver med en storstilt kampanje for å klare årets budsjett på 20 millioner kroner, sier Blauenfeldt til NA24.

Sem Gjestegård (Millioner kroner)

2005

2004

Endring i prosent

Driftsinntekter

17,7

17,4

1,7

Driftsresultat

- 0,6

- 1,0

-

Resultat før skatt

- 0,5

- 1,0

-

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.