Gå til sidens hovedinnhold

Slo 760 søkere - her er Frida Nilsens beste jobbtips

Frida Nilsen (24) danket ut flere hundre andre i kampen om deltidsstillingen hos Kiwi i Oslo.

I fjor utlyste dagligvarekjeden Kiwi ut 686 stillinger. Det kom totalt inn hele 74.247 søknader til disse stillingene, som var en ny rekord for kjeden.

Aller flest søknader ble levert til Kiwi i Hegdehaugsveien i Oslo, som mottok 762 søknader til én deltidsstilling.

–Helt vilt

Det var arkitektstudenten Frida Nilsen (24) fra Lier som fikk jobben.

– Det er helt vilt. Jeg var ikke klar over at det var så mange søkere, før jeg ble spurt om å være med på dette intervjuet med Nettavisen.Økonomi, sier hun.

Nilsen viser til at antall søkere til deltidsstillingen er høyere enn på flere av de mest populære studiene.

– At dette også gjelder i arbeidslivet er både skummelt og gøy siden jeg fikk jobben. Jeg blir også ekstra stolt av å arbeide her, når det er så mange som vil jobbe her, fortsetter hun.

Les også

200 millioner i skistjernenes skattekiste

Vær kort og konsis

Arkitektstudenten tror det var til hennes fordel at hun hadde arbeidserfaring fra en annen Kiwi-butikk i Lier. Dette var den første jobben hun søkte, etter at hun flyttet til Oslo.

– Hva er dine beste tips til andre som skal søke jobb?

– Vær presis på hvordan du er og hva du ønsker å oppnå i jobben. Søknaden bør heller ikke være for lang, min var på én side, fortsetter Nilsen.

Jobbsøkerne bør også kun ha med relevant erfaring i CVen.

– Det er ikke alt som er like viktig å ha med. Jeg ville ha luket ut verv, hvor man ikke har hatt en aktiv rolle. En god tommelfingerregel er kun å legge inn roller eller annen informasjon, som man kan snakke om under jobbintervjuet, svarer Nilsen.

Dropp støttemedlemskap i CV

Hun gir et godt eksempel:

– Jeg var medlem i Natur og ungdom i ett år, men dette tok jeg ikke med i CVen. Hvis jeg hadde fått spørsmål om hva jeg gjorde i organisasjonen under intervjuet, så kunne det ha spilt negativt inn. For svaret hadde vært at jeg var støttemedlem, og kun fordi vervegaven var så bra, forteller Nilsen lattermildt.

Nilsen forteller at hun ønsket å jobbe i Kiwi i Hegdehaugsveien, fordi hun ønsket å få mer erfaring fra en større butikk.

– Jeg kom fra et sted med en liten Kiwi-butikk, og jeg så på det som en stor utfordring å kunne øke i størrelse, ansvar, jobbe i et større team og lære mer. Jeg følte meg ikke ferdig utlært, selv om jeg kunne det jeg drev med veldig godt, forklarer Nilsen.

Les også

Torstein Tvenge traff blink med salg i Bank Norwegian

Ble overrasket

Butikksjef Ellen Røgeberg hos Kiwi Hegdehaugsveien, har aldri før fått inn like mange søknader til en deltidsstilling.

– Jeg ble like overrasket som Frida, sier hun.

Røgeberg forteller at de får inn mange søknader fra håpefulle. Bare for noen år siden hadde hun på det meste 500 søknader i innboksen. Nå har de et program som sorterer ut potensielle kandidater.

– Kandidatene tar en personlighetstest før de kalles inn til intervju. Vi leter etter gode holdninger og serviceinnstilling, alt annet kan vi lære dem, fortsetter butikksjefen.

Det har også lettet Røgebergs hverdag. Før brukte hun mye tid til å gjennomgå alle søknadene.

– Hva var utslagsgivende for at du ansatte Nilsen?

–Det var dels erfaring og dels hvordan hun presenterte seg selv under intervjuet. Det handler veldig mye om kjemi, og hvordan man kommer overens med intervjuobjektet, svarer Røgeberg.

Hun legger til:

– Det er naturlig at man føler seg litt utilpass og er nervøs på et jobbintervju. Men klarer den som sitter foran meg å slappe av og bli varm i trøya, så er det et godt tegn på at du passer inn med mine ansatte, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken