*Nettavisen* Økonomi.

Slottet angriper kritikerne

Hele Kongefamilien fotografert på ferie i Vardø i sommer.  Foran fra v Kong Harald, dronning Sonja, Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn, Maud Angelica Behn, prinsesse Ingrid Alexandra bak står Kronprins Haakon , kronprinsesse Mette-Marit , prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og prins Sverre Magnus utenfor Vardøhus festning. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Å si at vi alltid svarer «ingen kommentar» og at vi ikke er åpne, er rett og slett feil.

24.09.15 19:13

I et lengre innlegg på sin egen hjemmeside, slår Kongehuset tilbake etter den massive kritikken rundt båtturen denne sommeren. Innlegget er ført i pennen av kommunikasjonsjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff.

- Vi legger stor vekt på åpenhet. Å si at vi alltid svarer «ingen kommentar» og at vi ikke er åpne, er rett og slett feil. Jeg gjør rede for det under. Når det er sagt, har selvsagt også vi et forbedringspotensial og vi forsøker hele tiden å utvikle oss, står det i innlegget.

Hva mener du? Si din mening lenger nederst i saken.

Mange saker

Den siste tiden har kronprinsen og kronprinsessen fått mye kritikk for ikke å kommentere ulike saker. Ikke minst har hemmeligholdet rundt kronprinsparets luksusferie i sommer har skapt mye debatt

Senest i dag skrev Nettavisen dette om hemmeligholdet: Hemmelighold ødelegger kronprinsparets arbeid

Tidligere denne måneden var det fokus på kongehusets manglende kommentarer på rollen som prinsesse Märtha Louise spiller som representant for kongehuset og aktør i selskapet Soulspring, tidligere Engleskolen.

Les: Taust fra kongehuset om prinsessens roller

Også kronprinsesse Mette-Marit har måttet tåle kritikk for manglende kommentarer om sin bruk av rådyre kjoler.

Les også: Mener hemmeligholdet rundt Mette-Marit rådyre kjoler er problematisk

- Vi gjør unntak

Nå tar Slottet til motmæle, og skriver blant annet følgende om å kommentere privatlivet.

- En annen gruppe spørsmål dreier seg om kongefamiliens privatliv. Dette kommenterer vi som hovedregel ikke. Også de kongelige må ha et rom som er bare deres. Dette respekteres i stor grad av media. Noen ganger gjør vi unntak og legger til rette for innsyn, som da vi imøtekom ønsket fra media om å legge til rette for dekning av Prinsesse Ingrid Alexandras første dag på den internasjonale skolen. Hovedregelen er likevel at vi har satt en grense, og at vi forsøker å skjerme privatlivet. De kongelige har venner som de besøker, og som besøker dem. Det er lov å ha venner. Det kommer mange spørsmål om private gjestelister og ferier. Dette opplyser vi som hovedregel ikke om da det tilhører privatlivet.

Kongehuset sier at hoffet har blitt mer åpent se siste årene.

- I 2000 ble informasjonsavdelingen opprettet, i 2003 kom den første årsberetningen. De kongelige er mer tilgjengelige enn før, de ansatte er mer tilgjengelige, vi har godt besøkte nettsider, kongehuset.no, og 175.000 følger oss på Facebook. Vi er på Twitter og YouTube, vi svarer på sms, mail og direktemeldinger. Vi gir ut en utfyllende årsberetning med regnskap for hvordan stortingets bevilgninger til hoffet blir brukt, skriver Hagen på vegne av kongehuset.

Du kan lese hele innlegget på kongehuset.no her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.