NA24.no

Sløser bort milliarder

Sist oppdatert:
Helseforetakene sløser vekk en milliard helsekroner hvert eneste år. Mangelfull oppfølging og dårlig målstyring har skylden.

Førsteamanuensis og direktør Egil Marstein ved Handelshøyskolen BI mener det er uforsvarlig at ikke midlene til medisinsk forskning blir fulgt opp på en systematisk måte. Han ser det som ren sløsing.

- Mangelfull oppfølging av øremerkede forskningsmillioner gjør at vi ikke vet om pengene går dit de skal. Dette vil jeg kalle sløsing, sier Marstein til Dagbladet.

Egil Marstein har skrevet doktoravhandling om styring, ledelse og organisering av helseforetak, og er ikke nådig i sin dom. Både planlegging og oppfølging av forskningsresultatene får strykkarakter.

- Helseforetakene mangler reell oversikt over omfanget av dagens medisinske forskning. Hvor mye forskes det i? På hva forskes det, og med hvilke resultater? I bunn ligger ledelsens mangelfulle vilje til å sette konkrete mål for forskningen, sier Marstein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere