NA24.no

Slutt for Mandag Morgen

Foto: Fotograf:Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
15 ansatte rammes.

Styret i Mandag Morgen Norge vedtok mandag å begjære oppbud for selskapet. De siste ukenes arbeid med å finne en ny eier, førte ikke frem. Dermed hadde ikke styret noe annet valg enn å gå til skifteretten.

Terje Osmundsen var frem til januar i fjor leder av Mandag Morgen, men har nå trukket seg tilbake. Tidligere i fjor meldte også tidligere Dagens Næringsliv-redaktør og TV2-sjef, Kåre Valebrokk, seg som redaksjonell leder for ukebrevet. Selskapet har samtidig slitt med svake resultater.

Lite lønnsomt
I 2008 omsatte selskapet for 15,6 millioner kroner, mot 11,5 millioner kroner året før. Men kostnadene steg kraftig. Driftskostnadene beløp seg i 2008 til 17,6 millioner kroner, en kraftig økning fra året før da selskapet hadde kostnader knyttet til driften på 11,4 millioner kroner. Hovedsakelig var det lønnskostnaden som steg kraftig.

I 2007 brukte selskapet 6,6 millioner på lønninger. Året etter utgjorde lønningene 9,3 millioner kroner. Som en følge av dette endte resultatet med et underskudd på 2 millioner kroner for 2008, mot et lite overskudd på 109.944 kroner året før.

Barberte kostnadene
I hele 2009 har selskapet barbert kostnadene til et minimum, samtidig som det har etablert en helt ny webløsning.

- Det har vært en svært vanskelig prosess, men vi høstet resultater gjennom en klar opplagsøkning i begynnelsen av 2010, sier styreleder Stein Wessel-Aas.

Dessverre er ikke dette nok til en forsvarlig drift. Derfor var selskapet i akutt behov for mer kapital for å kunne fortsette driften. Den kapitalen maktet ikke styret å hente inn, og mandag var det altså slutt.

15 ansatte blir berørt av konkursen, og mister jobben, heter det i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere