*Nettavisen* Økonomi.

Slutt for politikernes gratisparkering i Oslo

SLUTT: Det blir trolig snart slutt på politikernes gratisparkering i Rådhusgarasjen Oslo, etter en lang diskusjon om parkeringsplassene. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Oslo-politikernes gratisparkering i rådhuset fjernes.

11.10.18 09:47

Mandag vedtok forretningsutvalget i Oslo kommune en ny parkeringsordning for rådhusgarasjen, noe som betyr at det blir slutt på politikerne gratisparkering, som Nettavisen har omtalt en rekke ganger.

Det er imidlertid vært kjent siden i mai at det er flertall for å fjerne parkeringsplassene.

- Glimrende at politikernes gratisparkering fjernes. Forøvrig et politikergode jeg aldri har brukt, sier Rødts Eivor Evenrud til Vårt Oslo.

Bilister i Oslo sentrum har det siste året opplevd at antallet parkeringsplasser er blitt merkbart færre. I tråd med det rødgrønne byrådets politikk, blir det stadig vanskeligere å kjøre privatbil i sentrale Oslo. Og svært vrient å finne gateparkering i sentrum.

Les også: Fjerner 700 p-plasser, men her parkerer politikerne helt gratis

Men Oslos bystyrepolitikere og byråder har frem til nå hatt en helt egen særordning. I rådhusets kjeller har politikerne kunnet benytte opp til 32 parkeringsplasser helt gratis. Men nå er det altså slutt. Riktignok beholdes noen p-plasser til særskilte behov, men 20 gratisplasser forsvinner, skriver Vårt Oslo.

Den ledige plassen erstattes ifølge avisen med sykkelparkering for opp mot 200 sykler. Den nye sykkelparkeringen får også mulighet for lading til elektriske tohjulinger.

Les også: - Pussig at politikerne kan kjøre, men ikke vanlige Oslo-borgere

SE VIDEO: Oslo-ordføreren om gratisparkeringen:

Klikk på bildet for å forstørre.

EGEN GARASJE: Her er innkjøringen til politikernes egen garasje under rådhuset i Oslo, der de kan parkere tørt og gratis på egen plass. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag