NA24.no

Slutt mellom John Fredriksen og Cathrine Erichsen

John Fredriksen holder sin årlige julelunsj på Theatercaféen. Her sammen med kjæresten (eks) Cathrine Erichsen, og døtrene Kathrine Astrup Fredriksen og Cecilie Astrup Fredriksen.
John Fredriksen holder sin årlige julelunsj på Theatercaféen. Her sammen med kjæresten (eks) Cathrine Erichsen, og døtrene Kathrine Astrup Fredriksen og Cecilie Astrup Fredriksen. Foto: Helge Mikalsen (NTB scanpix/VG)
Sist oppdatert:
Nære venner kan fortelle at kjærlighetsforholdet mellom Norges rikeste og hans galopptrener er over.

Det var i september 2012 at det ble kjent at John Fredriksen hadde falt for den 25 år yngre profesjonelle galopptreneren Cathrine Erichsen.

Nå opplyser nære venner av skipsrederen til Nettavisen at det litt over to-år lange forholdet er slutt.

- De har vokst fra hverandre. Etter John Fredriksens årlige julebord på Theatercafeen reiste de to på en lang tur til Thailand og Japan i nesten fire uker. Etter den turen vokste de rett og slett fra hverandre, sier en nær venn av Fredriksen til Nettavisen.

Det har vært en tøff tid for Cathrine Erichsen den siste tiden, da hennes mor døde for kort tid siden.

Kristian Valen
Det var 19. desember i fjor at John Fredriksen samlet sine nære venner til julebord på gamle ærverdige Theatercafeen. Han hyret blant annet inn Kristian Valen til å underholde. Nettavisen var som eneste redaksjon tilstede, og filmet deler av seansen.

SE HER:  VIDEO AV VALEN UNDERHOLDER FREDRIKSEN OG HANS VENNER

I 2006 døde John Fredriksens kone gjennom nesten 30 år, Inger Astrup, av kreft. Sammen hadde de tvillingdøtrene Kathrine og Cecilie. 

Fredriksen fant på ny lykken med Marianne Boije i 2008. De holdt sammen frem til påsken 2011, da det ble det slutt. Boije var Fredriksens første kjæreste etter konens bortgang. 

John Fredriksen under julebordet på Theatercafeen 19. desember i fjor.

Norges rikeste
John Fredriksen er Norges rikeste mann. I september ifjor verdsatte bladet Kapital hans formue til hele 102 milliarder kroner.

Et kraftig oljeprisfall har gjort et kraftig innhogg i hans formue, som har falt med flere 10-talls milliarder gjennom høsten og vinteren. Han har imidlertid fortsatt tilstrekkelig med kapital slik at han ikke lider noen nød.

Han har nådd langt siden han startet som skipsmeklerassistenten hos Blehr & Tenvig som 16-åring. Karrieren til John har kun gått en vei - til himmels.

Skatteflyktning
Fredriksen styrer sitt forretningsimperium fra London og Kypros. Ikke bare ble han skatteflyktning, men han er også blitt kypriotisk statsborger. Alt for å unngå skatt. Gjennom sitt kypriotiske holdingselskap, Hemen Holding, kontrollerer han selskaper som riggiganten Seadrill, Frontline, Archer, Golden Ocean, Aktiv Kapital, Golar LNG og Marine Harvest.

Hemen Holding er styrt av stiftelser kontrollert av Fredriksen og hans nærmeste familie. Det vil si hans to døtre, Kathrine og Cecilie.

- Forakt for risiko

John Fredriksens liv har vært turbulent. Fengselscelle, milliarder tjent, milliarder tapt, så utrolig mange milliarder tjent.

Han tok risiko, mye risiko. Milliardene rant inn og han ble søkkrike. Både shipping og fisk er imidlertid sykliske bransjer, og han har ikke vært langt unna skifteretten.

De siste 10 til 12 årene har imidlertid vært fantastiske år.

«John Fredriksen har forakt for risiko, for regler og for sveklinger. Mens andre tenker, handler Fredriksen, uten å spørre noen. Han eier ikke alt, men han bestemmer alt. Mange er blitt rike på Fredriksen, men han er blitt enda rikere på dem. Og aldri betaler han en krone i skatt – til gjengjeld er han dømt til et evig liv som hjemløs.»

Det er noen av karakteristikkene som kom fram i den uautorisert biografien, Storulv, skrevet av Odd Harald Hauge og Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum, fra 2005.

Verken John Fredriksen eller Cathrine Erichsen har besvart telefon og smser fra Nettavisen, vedrørende bruddet.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere