*Nettavisen* Økonomi.

Slutter fred med milliardær

Internettkjempe åpner døren for å slippe slitsom kamp.

Yahoo har kommet til enighet med milliardær, og avslutter fullmaktskampen i forbindelse med forestående aksjonærmøte.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder internettselskapet mandag. De er nå enige med milliardæren Carl Icahn. Icahn er en kjent investor som bruker milliardene sine for det de er verdt. Denne gangen har han lagt seg ut med Yahoo etter at de ikke ville støtte Microsofts oppkjøpsforsøk. Dette fikk Icahn til å tenne på alle plugger som så kjøpte seg opp i Yahoo. Deretter begynte den sedvanlige brevskrivningen og mediespillet.

Kravene og utfallene mot både ledelsen og styret har vært mange, og det var ventet at den forestående generalforsamlingen ville bli arena for kamphanene.

I et forlik er det foreslått at Carl Icahn nå vil tre inn i styret. Ut går Robert Kotick som ikke tar gjenvalg. Totalt er åtte andre styremedlemmer gjenstand for gjenvalg samtidig som styret utvides til elleve medlemmer, og fortsatt venter de med å annonsere hvem som vil fylle plassene til de to gjenstående stolene. Der kan de vente seg hjelp fra Icahn han har nemlig 9 mulige kandidater til de to rollene.

Selv om Icahn nå inngår et forlik med Yahoo så vil han fortsatt kjempe for at det ryddes opp i selskapet. Blant annet mener han at et salg av søkefunksjonene må vurderes. Han vil også jobbe med ledelsen og resten av styret for å bidra til at Yahoo klarer å oppnå det han kaller selskapets hele potensial. Dessuten krever han at hele styret skal diskutere enhver betydelig handel.

Microsoft la i begynnelsen av året frem et bud på hele Yahoo. Total var programvaregiganten villig til å betale nærmere 45 milliarder dollar for selskapet. Det mente ledelsen og styret i internettselskapet Yahoo var for lavt. Dermed begynte ordkrigen mellom Yahoo og Microsoft. Etter at Yahoo flørtet med hovedkonkurrenten Google mistet Microsoft lysten. Hovedgrunnen til at Microsoft ønsket å kjøpe Yahoo var å styrke satsingen på internett og ta opp kampen mot nettopp Google.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.