*Nettavisen* Økonomi.

Slutter som sjefsredaktør

Foto: LISBETH ANDRESEN (Romerikes Blad)

Thor Woje slutter i Romerikes Blad etter ni år i stillingen.

Styret i lokalavisen leter nå etter Wojes etterfølger. Woje fortsetter i stillingen inntil etterfølgeren er på plass.

Woje poengterer at han planla å fratre stillingen etter at han fylte 60 år. Avisens økende behov for omstilling skal ha virket inn på Wojes beslutning om å fratre sin stilling.

- Ut fra de store organisatoriske endringene som nå skjer i konsernet og dertil kommende internprosesser, framstår det nå riktig også å starte prosessen med redaktørskifte i Romerikes Blad, sier Thor Woje i en kommentar, ifølge NTB.

Har forståelse for beslutningen
Styreleder Tom Helge Rønning i Romerikes Blad sier han har vært innforstått med sjefredaktør Wojes ønske.

- Woje har vært en kraftfull og tydelig redaktør som har bidratt til å modernisere og utvikle mediehuset. At han nå ønsker avløsning etter ni begivenhetsrike år, har vi forståelse for og vil tilrettelegge for. Vi vil nå starte arbeidet med å finne en ny sjefredaktør for et vitalt mediehus, sier Rønning.

Når etterfølgeren er på plass er på plass vil Woje stå tilgjengelig for andre arbeidsoppgaver i Amedia-konsernet.

- Woje er en meget erfaren medieleder med stor kompetanse på flere felt som vil komme konsernet til gode og som vi ser fram til å kunne nyttiggjøre oss, sier styreleder Rønning.

Romerikes Blad var den største avisen i A-pressen helt til selskapet ble slått sammen med Edda Media tidligere i høst.

Slutter etter 22 år
Nyheten om Wojes avgang skjer to uker etter at det ble kjent at Budstikkas sjefsredaktør Andreas Gjølme slutter etter 22 år i stillingen.

- Svært viktig er det ellers at vårt nettsted sammen med avisen har befestet seg som de ledende nyhetskanalene ut til befolkningen i Asker og Bærum. Men mediebildet er i meget rask forandring, og det vil ikke mangle på utfordringer for Budstikkas nye sjefredaktør, sa Gjølme i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.