*Nettavisen* Økonomi.

Slutter suezmax langt

Tankskip Front Stratus Frontline skip

Moderne suezmax får 21.000 dollar dagen.

20.10.09 15:35

Tankrederiet Tsakos Energy Navigation har inngått et to år langt certeparti for sin 2005-bygde suezmax-tanker Euronike. Kontrakten er basert på en minimums timecharterrate på 21.000 dollar per dag over en periode på to år, viser en pressemelding fra rederiet.

I tillegg kommer en avtale om gevinstdelingen ved høyere rater enn det som er avtalt som minimumsrate. Det er et ikke navngitt internasjonalt oljekonsern som befrakter tankskip som hittil har gått i spotmarkedet.

Oljeselskapet som fra før er kunde av Tsakos, er gitt en opsjon på å forlenge certepartiet med ytterligere ett år. I opsjonsåret er minimumsraten satt til 22.200 dollar per dag.

Dette er ifølge Tsakos-konsernsjef Nikolas P. Tsakos den femte slutningen til rederiet den siste måneden, og han mener den siste tidens trend med økende appetitt blant de store oljeselskapene på slutte kvalitetstonnasje er oppmuntrende.

Tsakos som tidligere også var notert på Oslo Børs har hatt som fastlagt strategi å ha god kontraktsdekning i form av lengre kontrakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.