NA24.no

Sluttspurt bremset USA-fall

Sist oppdatert:
Det så lenge ut som tirsdag skulle bli like ille som mandag på USA-børsene, men det lysnet mot slutten.

Den første delen av børsdagen tirsdag var ganske lik mandag, med indeksene ned nær 1 prosent. Men der mandagen endte med videre nedtur etter at sentralbanksjef Ben Bernanke sa «bø!» til markedet ved å understreke sin inflasjonsbekymring, snudde tirsdagens marked opp mot slutten.

Dermed endte indeksene bare moderat i minus, etter mandagens fall på rundt 2 prosent.

Tidligere tirsdag var Dow Jones-indeksen for første gang siden mars under 11.000 poeng, men klatret så vidt over denne streken igjen.

Bernankes inflasjonsbekymring er blitt tolket som et signal om videre rentehevinger fra sentralbanken. Det er negativt for aksjemarkedet, men det er positivt for dollarkursen, i og med at høy rente gjør det mer lønnsomt å eie en valuta.

Talen bidrog derfor til at en meget svak dollar begynte å styrke seg i går, og denne trenden fortsatte tirsdag. En dollar koster nå 6,06, opp fra 6,02 dollar mandag kveld.

Hewlett-Packard oppjusterte sin guiding for året, men aksjen falt likevel, i og med at de oppjusterte tallene fortsatt er noe svakere enn analytikerne i snitt hadde regnet med.

Google-aksjen steg over 4 prosent etter at selskapet offentliggjorde et netbasert regneark, som utfordrer Microsofts Excel. Microsoft falt drøyt 1 prosent.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,42% til 11.002,14

Nasdaq -0,32% til 2.162,78

S&P 500 -0,11% til 1.263,85

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere