*Nettavisen* Økonomi.

Sluttspurt på USA-børsene

Aksjemarkedet i USA skjøt i været mot slutten av dagen, og Dow Jones-indeksen endte på det høyeste nivået siden 2001.

(NA24): Etter en litt nølende start, steg USA-børsene kraftig den siste timen av børsdagen. Det er tredje dag på rad med positiv utvikling, og Dow Jones-indeksen steg i dag til det høyeste nivået siden våren 2001 - som den også gjorde i går.

Det kom meget sterke tall for boligbyggingen i USA i januar. Veksten var den sterkeste på 12 år, trolig hjulpet av mildt vær i USA. Det har tidligere vært klare tegn til avmatning i det sterke boligmarkedet i USA.

I tillegg kom det en regional bedriftsindikator, Philadelphia Fed, som steg mer enn ventet i februar.

Disse faktorene overdøvet en litt negativ ukentlig oversikt over antallet søkere på ledighetstrygd, som steg noe.

Den siste tiden har oljeprisen falt kraftig, noe som spesielt har rammet oljeserviceaksjene. I dag snudde vinden. Prisen på et fat nordsjøolje steg i dag drøyt 2 prosent til 59,40 dollar. Dette trakk olje- og offshoreaksjer opp. Delindeksen for oljeservice steg nær 3 prosent, oljeindeksen rundt 2 prosent.

Etter børs onsdag kom Hewlett-Packard med sterke kvartalstall. Denne aksjen steg 7 prosent, og trakk med seg hele sektoren, til det høyeste nivået på fem år. IT-aksjene steg nær 3 prosent.

De gode tallene fra HP økte også forventningene til Dell, som kom med sin rapport nå etter børs torsdag. Foreløpig ser det ut som Dells rapport innfrir forventningene, og aksjen har steget mellom 1 og 2 prosent i handel etter børs, noen minutter etter at tallene ble kjent.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,56% til 11.120,68

Nasdaq +0,80% til 2.294,63

S&P 500 +0,73% 1.289,38

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.