NA24.no

Sluttspurt på Wall Street

Sist oppdatert:
Onsdag begynte USA-børsene sterkt, men mistet fart mot slutten. Torsdag var det omvendt.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Torsdag begynte som en marginalt positiv dag, men så kom det en spurt oppover mot slutten, og dagen ble slett ikke verst.

På makrofronten kom det ingen bomber i dag, men ukestallene for antallet søkere på ledighetstrygd falt litt mer enn ventet. Tall for husholdningenes inntekter og forbruk, samt en samling av såkalte ledende indikatorer, kom inn omtrent som ventet, og bekrefter inntrykket av en amerikansk økonmi i bra vekst, men uten noe vesentlig inflasjonspress.

Det bidrog nok også til den positive stemningen at den lammende kollektivstreiken i New York nå ser ut til å gå mot en avslutning.

Selskapet Research in Motion, som lager den lille epost-leseren Blackberry, som er en dundrende suksess i USA, steg over 10 prosent i dag, etter å ha kommet med sterke kvartalstall.

Chip-produsenten Micron skuffet imidlertid med sine kvartalstall og falt 3 prosent.

Oljeprisen falt litt tilbake utover dagen, og oljesektoren hang dermed etter det generelle markedet.

I gullbransjen har Barrick Gold kommet i mål med sitt oppkjøp av konkurrenten Placer Dome ved å heve budet til totatl 10,4 milliarder dollar. Dette blir dermed verdens største gullselskap. Gullprisen har den siste tiden steget til over 500 dollar pr. unse, den høyeste prisen på over 20 år.

Dagens nøkkeltal

Dow Jones +0,51% til 10.889,44

Nasdaq +0,66% til 2.246,49

S&P 500 +0,42% til 1.268,14

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere