*Nettavisen* Økonomi.

Småaksjonærer på krigsstien

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Magnus Stangeland får på pukkelen av småaksjonærene.

19.11.10 09:11

Småaksjonærene I Bergen Group mener Stangelands forklaring styrker mistanken om innsidehandel. Bergen Group-gründer Magnus Stangeland sier til dn.no at han selv tok initiativ til familiens omstridte aksjesalg i selskapet.

Småaksjonærene mener forklaringen til Bergen Group-gründer Magnus Stangeland gjør innsidemistankene sterkere. Og flere småaksjonærene I Bergen Group er på krigsstien.

Det er flere forhold rundt nedsalget som forundrer småaksjonærene. Et av forholdene er at medlemmene av Stangeland-familien og Skarveland-familien solgte nesten nøyaktig like store andeler av sine aksjebeholdninger.

Småaksjonær og tidligere finansmann Lars Brandeggen, påpeker ovenfor dn.no, at alle familiemedlemmene solgte rundt en femtedel av sine aksjer, og med ukurante aksjeantall, som da Oddvar Stangeland solgte 124.058 aksjer til kineserne.

Et annet forhold er timingen. Stangeland og hans nærmeste solgte aksjer i selskapet til gunstig kurs bare minutter før kursen datt i bakken.

Stangeland og Skarveland-familien solgte totalt fem millioner aksjer i Bergen Group til Spring Capital, som økte Spring Capitals andel i Bergen Group til 33,1, like under den såkalte tilbudspliktgrensen på 33,3 prosent.

Stangeland vil ikke være med på at han burde valgt «bookbuilding» som salgsprosess, der alle aksjonærer kunne få samme tilbudet.

- Jeg har selvsagt tenkt på meg og mitt, sier han.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.