NA24.no

Bruktbilberegninger tilgjengelig på nett er en enkelt måte å finne rett bruktverdi for bilen.
Bruktbilberegninger tilgjengelig på nett er en enkelt måte å finne rett bruktverdi for bilen. Foto: Torger Jansen

Det er blitt enklere å sjekke bilens salgsverdi

Sist oppdatert:
Å beregne bruktbilprisen på nett sikrer deg riktig pris når du skal selge eller kjøpe bil.

Det er flere nettsteder som beregner bruktbilpriser. Smarte Penger vurderer bruktbilpris.no og nykommeren KVD som de to beste. Kalkulatoren til bruktbilpris.no har lenge vært selve bibelen for bruktbilpriser i Norge med et solid statistikkgrunnlag for prisberegningene.

Nykommeren KVD har eksistert lenge i Sverige, men kan ikke ta med seg den omfattende svenske bilprisstatistikken til Norge siden vi har andre bilavgifter og priser. Prisstatistikken i Norge må derfor bygges opp fra grunnen. Allerede inngår over 9.000 omsatte bruktbiler i KVD norske prisberegninger. Om KVDs tall nå er på høyde med bruktbilpris.no er for tidlig å si.

KVD har den fordelen at den er gratis på bruke. En prissjekk på bruktbilpris.no koster 30 kroner.

Anslagene fra både KVD og bruktbilpris.no er basert på faktiske omsetninger, og er å anse som pålitelige.

Begge to tar hensyn til kilometerstand, motorstørrelse, bensin/diesel, utstyrsmodell og enkelte andre egenskaper nevnt nedenfor. Alle individuelle forskjeller fanges naturligvis ikke opp, men kalkulatorene gir uansett en ganske god pekepinn.

KVD

På de norske nettsidene til den svenske bilauksjonisten KVD beregnes to priser for bilen, som de navngir «Kjøpspris» og «Privatpris». Det er «Privatpris» som er interessant som verdivurdering når du skal selge din egen bil. Den prisen gjelder også som en anslått pris ved kjøp gjennom private. Privatprisen er ferdig prutet og gjelder en bruktbil i vanlig normal stand.

KVD kan prisvurdere årsmodeller fra og med 2001. Tjenesten er gratis.

Du kan hente inn prisene på to måter:

 • Legg inn registreringsnummeret
 • Velge merke/modell, og en rekke andre opplysninger manuelt

«Kjøpspris» er anslått pris når du skal kjøpe bil hos forhandler. Prisen er ferdig prutet og bilen er i fullgod stand, dvs i bedre stand enn ved privatsalg. Forhandlerne gjennomgår bilene de får inn og fikser opp feil og mangler. I tillegg gir de som regel en viss garanti. Derfor er prisnivået noe høyere hos forhandler.

Det tas hensyn til følgende egenskaper i prisberegningene til KVD:

 • kjørelengde
 • om servicehistorikken er ok
 • om den har tilhengerfeste
 • vinterdekkenes kvalitet
 • om bilen er brukt av hunder
 • om det er røyket i bilen
 • om den har automatgir
 • om den har skinninteriør
 • om servicehefte er fulgt
 • om den er direkteimportert
 • om den har metallic lakk
 • om den er kjørt som drosje
 • annet utstyr/utstyrspakker avhengig av modell

Prisene kalkulatoren gir er ingen pekepinn på hvilken pris man kan forvente om man selger bilen sin gjennom KVDs auksjon. Den gir kun et anslag for salg mellom privatpersoner.

Bruktbilpris.no

På nettstedet Brukbilpris.no beregnes hva bilen vil kunne selges/kjøpes for mellom to privatpersoner uten garanti. Prisene er noe differensiert mellom fylkene da observasjoner for flere modeller viser at noe geografisk variasjon forekommer, dvs at prisen gjelder spesifikt for ditt fylke.

Følgende egenskaper tas det hensyn til i beregningene til bruktbilpris.no:

 • Tilhengerfeste
 • Utstyrsmodell
 • Hva slags tilleggsutstyr som medfølger
 • Kjørelengde
 • Fylke

Du kan hente ut bil basert på registreringsnummer, men det er ikke alltid det fungerer.

Du betaler med SMS (50 kr) eller kort (30 kr). Bruktbilprisene som ligger til grunn er oppnådde priser hos bilforhandlere i Norge. Her legger du inn kilometerstand, utstyrsnivå og hvor du bor.

Det er selskapet Rødboka AS som står bak tjenesten. De lager også en bok over bilprisene som er betraktet som bibelen for bruktbilpriser i bransjen. Om lag 70 prosent av norske bilforhandlere benytter Rødbokas priser for å kalkulere riktig inn/utpris på bruktbiler.

Rødboka AS har i alle år samarbeidet tett med norske bilforhandlere og observerer prissvingninger i markedet på mange måter. Fra fysiske møter med kompetente bilforhandlere hvor de detaljert gjennomgår solgte modeller siste 30 dager til online rapporteringsverktøy, robotsøk etc. I overkant av 800 modeller er tilgjengelig i deres database.

Din Side

På kalkulatoren «Hva er bilen din verdt» kan du legge inn bilmerke og bilmodell. Kalkulatoren søker gjennom de største databasene med tilsvarende biler, basert på prisforlangende. Den justerer for kilometerstand og trekker fra et prutningsmonn.

Bilnorge

Her finner du kalkulatoren «Bruktbilpriser», der datagrunnlaget er norske merkeforhandleres gjennomsnittspris på deres bruktbilbestand de siste 6 månedene. Datagrunnlaget hentes inn fra over 450 merkeforhandlere.

Finn.no

Det største nettstedet for annonsering av biler. Her kan du sjekke bilpriser på de fleste bilmerkene. På mange av modellene er det mange biler til salgs slik at du får et godt bilde av markedet for den bilen du skal kjøpe eller selge.

Andre alternativer

Det er en rekke andre steder du kan sjekke bruktbilpriser på nettet. Her er de viktigste:

Autodb.no

Rubrikk.no

Autosiden.no

Mobile24.no

Les også:

Teknisk sjekkliste ved kjøp av bruktbil

Kjøpsrettigheter - oversikt

Salg av bruktbilen - formalitetene

Skal du kjøpe ny eller brukt bil?

Privatleie av bil

Kalkulatorer:

Bilkostnadskalkulator brukt bil
Kalkulatoren hjelper deg til å beregne de årlige utgiftene på bruktbil. Her finner du felter for alle kostnadskomponenter på bil. Kalkulatoren kan også beregne sannsynlige reparasjonsutgifter ut fra bilklasse og kjørelengde.

Bilkostnadskalkulator ny bil
Kalkulatoren hjelper deg til å beregne de årlige utgiftene på ny bil. Her finner du felter for alle kostnadskomponenter på bil. Kalkulatoren kan også beregne sannsynlige reparasjonsutgifter ut fra bilklasse og kjørelengde.

Bilmodellvalgkalkulator
Kalkulatoren gir deg svaret på hvor mye du kan spare på gå én bilmodellklasse ned.

Privatleie av bil - kalkulator
Kalkulatoren sammenligner kostnadene ved å leie eller eie bilen over en treårsperiode.

Bilkollektivkalkulator
Kalkulatoren beregner hva du kan spare på å gå inn i et bilkollektiv, istedet for å eie bilen selv.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere