*Nettavisen* Økonomi.

Frp-er skal ha sagt han vil skyte NRK-programleder

Keshvari har beklaget til programleder Ingunn Solheim. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Den profilerte stortingspolitikeren Mazyar Keshvari (Frp) skal ha sagt at han ønsket å skyte NRKs programleder Ingunn Solheim etter en TV-debatt om ekstremisme i sommer.

Flere uavhengige kilder forteller til Dagbladet at Keshvari gjentok ulike varianter av følgende budskap: At han hater henne, at han drømmer om å drepe henne og at han skal skyte henne. Episoden fant sted på puben Lorry i Oslo, der Debatten-redaksjonen dro etter endt sending 16. oktober i år.

Foranledningen skal ha vært Debatten to måneder tidligere, da Keshvari møtte Aps Hadia Tajik til debatt om ekstremisme. På tampen av sendingen tok Tajik et oppgjør med det hun mener er Frps hatretorikk, og overrumpler Keshvari.

Frp-toppen bestrider at han har fremført budskapet som Dagbladets kilder gjengir.

– Det kom noen slengbemerkninger klokka 2 på natta på en pub, og det var ment som humor. Det var ikke i nærheten av så skarpt som det som gjengis her. Jeg har beklaget overfor henne, og vi har lagt det bak oss, sier han. Keshvari ønsket fredag kveld ikke å kommentere saken ytterligere overfor NTB.

Solheims overordnede, magasin- og debattredaktør Kyrre Nakkim i NRK, bekrefter hendelsen.

– Informasjonen som Dagbladet har, er i samsvar med det jeg har fått gjengitt, sier Nakkim, som ikke selv var til stede, men ble oppringt av Solheim dagen etter.

Ifølge Nakkim opplevde Solheim opptrinnet som ubehagelig, men hun følte seg ikke direkte truet av Keshvari. Derfor valgte NRK å ikke anmelde truslene, men heller gå i dialog med Frp for å rydde opp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag