NA24.no

Småsparere satser igjen på fond

Investeringsrådgiver,Anders Furnes i Skandiabanken.
Investeringsrådgiver,Anders Furnes i Skandiabanken. Foto: Skandiabanken
Økt tro på aksjefond som sparealternativ.

Nye tall fra Skandiabanken viser at mange igjen har fått troen tilbake på aksjefond. Folk selger seg ikke lenger ut av fond slik de gjorde i mars, og tallene viser lav innløsning og en positiv nettotegning, ifølge en pressemelding.

Oslo Børs steg i løpet av april med 0,5 %, men børsene i USA har hatt solid økning. Dow Jones er opp totalt 4 % i april måned. Av de større økonomiene er det spesielt Sør-Korea som har hatt en sterk opptur, da de konkurrerer med katastroferammede Japan om de samme bransjene. Verdensindeksen endte til sammenligning opp 2,3 %.

- Det har generelt vært en god investering å være i aksjer i Sør-Korea i april. Mange småsparere har tjent penger i dette markedet gjennom å være eksponert i en miks av globale aksjefond/vekstmarkedsfond, sier investeringsrådgiver i Skandiabanken Anders Furnes i meldingen.

- To rene Korea-fond er også blant de fem beste på avkastning så langt i år, Invesco Korea og Fidelity Korea. Mange småsparere handler etter avkastningslisten, og det har bidratt til økt handel i disse fondene, sier Furnes.

Labrusca Global, fondet til den tidligere stjerneforvalteren i Skagen Global, Filip Weintraub, er månedens nykommer på nytegningslisten. Fondet har vært etterspurt siden Weintraub valgte å starte for seg selv.

- Blant annet har mange av forvalterens ’followers’ som solgte seg ut av Skagen Global da han sluttet, nå valgt å investere i Labrusca. Det er heller ikke uvanlig at mange øyner en ekstra avkastningsmulighet i nyoppstartede fond, sier Furnes.

Furnes frykter ikke investeringsstrategien 'Sell in May and go away', som peker på at mai til oktober historisk er den svake perioden i aksjemarkedet.

- Turbulente hendelser i verden har lagt en demper på markedene i årets første kvartal. Usikkerheten er derimot i ferd med å forsvinne, og jeg tror på et stigende godt marked fremover, mener Furnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere