NA24.no

Småsparerne vil ha Holberg

Sist oppdatert:
Nordnets kunder vil aller helst ha et bergensk aksjefond når de skal satse sparepengene sine.

Aksjefond er i skuddet hos Nordnet, viser fersk statistikk fra selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av april var hele 84 prosent av fondshandlene kjøp, og av disse var 97 prosent i rene aksjefond. Og det er et fond fra Bergen som er mest populært. Holberg Norge er en vinner hos Nordnet-kundene, tett fulgt av WarrenWicklund Norge og Skagen Høyrente.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det sistnevnte er sågar en sjelden fugl på listen.

- Bare ett av fondene på listen over de mest kjøpte fondene i april er et rentefond. På listen over de mest solgte fondene i april finner vi derimot tre rentefond og et kombinasjonsfond, forteller Anders Skar daglig leder i Nordnet Norge.

- Trenden fra mars om en økende interesse for Norge-fond vedvarer, men i april ser vi også at de private sparerne plasserte en større andel i fond som investerer i emerging markets som Kina, Russland og India. Dette tyder på de private sparerne forventer at den positive utviklingen i disse markedene vil fortsette, og at risikoappetitten blant fondssparerne er på vei tilbake, fortsetter Skar.

Det mest solgte fondet var Alfred Berg Kombi.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere