NA24.no

Smedvig-festen fortsetter

Sist oppdatert:
Investorene på Oslo Børs jubler videre for riggselskapet Smedvig, mens oljeselskapene trekker ned.

(NA24.no): Ved 11.10-tiden er Smedvig opp 1,83 prosent, og b-aksjene stiger 1,99 prosent. Det ble tidligere denne uken kjent at Peter T. Smedvig selger seg ut av familiekonsernet Smedvig for 4,5 milliarder kroner. Kjøper er amerikanske Noble Corporation.

For et par dager siden kom det imidlertid frem at John Fredriksens SeaDrill ville kjøpe Smedvig-familiens aksjer i selskapet, men fikk nei. Til tross for avslaget, skal det være en oppfatning i markedet at Fredriksen ikke har gitt opp Smedvig-planene.

SeaDrill er på sin side på vei ned ved ukeslutt, med 2,31 prosent.

Telenor, Tomra og Norske Skog ligger like bak Smedvig på listen over de mest omsatte selskapene. Alle står i blått, men Norske Skog stiger mest, med 1,93 prosent. Subsea 7, Petrolia Drilling og Yara er også på vei opp.

Det er en overvekt av røde selskaper på børsen fredag. I omsetningstoppen ligger oljegigantene og trekker ned. Hydro faller videre etter gårsdagens skuffende signaler, og har slanket seg 0,21 prosent. Statoil er ned 0,32 prosent.

På vei ned er også RCL, DNO og Orkla. Sistnevnte selskap har solgt aksjer i Håg, og kan få en gevinst på 45 millioner kroner.

Hovedindeksen 0,04 prosent, 326,85 poeng. Børsene i Europa beveger seg i motsatt retning. Mest opp går det i Brussel, der børsen er opp 1,28 prosent. I både Tyskland og England stiger børsen med rundt 0,7 prosent, mens den franske børsen legger på seg 0,5 prosent.

Her kan du følge utviklingen på Oslo Børs.

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere