NA24.no

Smell for AS Norge

Sist oppdatert:
Utenrikshandelen falt kraftig i april, viser ferske tall.

Overskuddet på handelsbalansen falt kraftig i april, og endte på 24,4 milliarder kroner. I fjor var overskuddet på 40,5 milliarder kroner i samme måned. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

NA24 - din næringslivsavis

Eksporten i april ble 57,5 milliarder, og importen endte på 33,1 milliarder.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

SSB skriver at det er den lave oljeeksporten som er hovedårsaken til nedgangen i overskuddet. Samtidig fører en markant svikt i gassprisene til at gasseksporten er lavere enn oljeeksporten.

Ved sammenligning av tall for april 2009 med tilsvarende måned i 2008 er det imidlertid viktig også å ta hensyn til at påsken i fjor var i mars, mens den i år var i april.

- Det ble eksportert naturgass for til sammen 15,4 milliarder kroner i april i år, en nedgang på 8,4 prosent fra samme måned i fjor. For naturgass i gassform, som utgjør størstedelen av gasseksporten, opplevde vi et dramatisk fall i prisen fra mars til april i år. I tillegg er både prisen og mengden lavere enn i april 2008. Eksportverdien for gass har vært høyere enn for råolje siden november 2008. I april i år er den derimot tilbake til lavere nivå, skriver SSB.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere