*Nettavisen* Økonomi.

Smell for AS Norge

Utenrikshandelen falt kraftig i april, viser ferske tall.

15.05.09 10:13

Overskuddet på handelsbalansen falt kraftig i april, og endte på 24,4 milliarder kroner. I fjor var overskuddet på 40,5 milliarder kroner i samme måned. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

NA24 - din næringslivsavis

Eksporten i april ble 57,5 milliarder, og importen endte på 33,1 milliarder.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

SSB skriver at det er den lave oljeeksporten som er hovedårsaken til nedgangen i overskuddet. Samtidig fører en markant svikt i gassprisene til at gasseksporten er lavere enn oljeeksporten.

Ved sammenligning av tall for april 2009 med tilsvarende måned i 2008 er det imidlertid viktig også å ta hensyn til at påsken i fjor var i mars, mens den i år var i april.

- Det ble eksportert naturgass for til sammen 15,4 milliarder kroner i april i år, en nedgang på 8,4 prosent fra samme måned i fjor. For naturgass i gassform, som utgjør størstedelen av gasseksporten, opplevde vi et dramatisk fall i prisen fra mars til april i år. I tillegg er både prisen og mengden lavere enn i april 2008. Eksportverdien for gass har vært høyere enn for råolje siden november 2008. I april i år er den derimot tilbake til lavere nivå, skriver SSB.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.