NA24.no

Smell for bankene

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Småsparere som har lånt penger for å kjøpe strukturerte spareprodukter har grunn til å glise.

NRK melder fredag at Forbrukerrådet slår fast at småsparere som har lånt penger for å kjøpe strukturerte produkter har krav på full erstatning av bankene.

NA24 –din næringslivsavis

- Kundene slipper å betale renter og avdrag. Og i tillegg får de tilbake det de allerede har innbetalt til banke, sier advokat i Forbrukerrådet, Jon-Andreas Lange til NRK.

Svimlende 38 milliarder kroner har norske småsparere investert i lånefinansierte, sammensatte spareprodukter, og det har blitt avdekket flere tilfeller av kunder som ikke har ant hva de i realiteten har kjøpt. I midten av neste måned skal også Bankklagenemda ta stilling til dette gjennom den første klagesaken de skal behandle på feltet.

Om nemnda da slår fast at spareproduktet aldri skulle vært solgt, vil kunden slippe alt ansvar - også for lånet, sier Lange i Forbrukerrådet

- Selger har solgt et produkt og formidlet et lån fra banken. Altså sagt til kunden at her kjøper vi deg et lån sånn at du kan kjøpe dette produktet. Det faller innenfor loven om kredittkjøp, sier Lange.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere