Gå til sidens hovedinnhold

Smell for billigfly

Europas største lavprisselskaper er ikke så billige som før.

Europas største lavprisselskap, Ryanair Holdings Plc, viser 42 prosents økning i fjorårets resultat. Pengene kommer fra dyrere billetter, bagasjetillegg og andre tillegg, som forsikring. Likevel var selskapet ute med et resultatvarsel for 2007. Det høyprofilerte selskapet venter at overskuddsveksten i år vil kun være på 5 prosent, på grunn av økt billettkonkurranse og økende kostnader.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen økte til 435,6 millioner euro fra 306,7 euro i siste regnskapsår, ifølge Bloomberg.com. I år vil resultatet altså klatre med kun fem prosent, med tap i andre halvdel av året, når gjennomsnittsprisen faller på grunn av lavere etterspørsel.

- Vi tror selskapet og aksjonærene burde oppføre seg konservativt og forsiktig. Dette er fortsatt en ekstremt syklisk og uforutsigbart marked, sier Michael O'Leary i Ryanair i en pressemelding.

Kabinfaktoren falt en prosent, til 82 prosent for hele året. Gjennomsnittsprisen økte med 7 prosent. Prisene har steget de siste åtte kvartalene.

Lavprisselskapene Ryanair, EasyJet og Air Berlin opplever alle fall i kabinfaktoren. Det vil si at flyene er mindre fulle.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker