NA24.no

Smell for CanArgo

Sist oppdatert:
Nok en gang har ting kålet seg til for oljeselskapet CanArgo og det «lovende» oljefeltet Manavi i Georgia.

Det er klart etter at arbeidet med å få testet den meget lovende letebrønnen har slått feil så langt. Ifølge CanArgo kan brønnen ha blitt skadet i forbindelse med at produksjonsrøret ble satt inn i brønnen.

NA24 - din næringslivsavis

Brønne skal ha begynt å produserer i forbindelse med innsettelsen av produksjonsrøret og derfor måtte selskapet øke slamvekten for å beholde kontrollen over brønnen. Den forrige brønnen på Manavia-feltet, M-11, ble som kjent ødelagt av en ukontrollert utblåsning.

Det kan imidlertid se ut til at igangsettelsen av testen har hatt uheldige konsekvenser for i forbindelse med det sterkt forsinkede testarbeidet viste brønnen ikke flyt av verken olje eller gass ved oppstart. Senere perforeringer i visse intervaller har kun gitt en svak strøm av olje og gass.

CanArgo skriver i oppdateringen at det sannsynligvis vil være behov for stimuleringsteknikker for å kunne gjennomføre en full produksjonstest av brønnen. Riggen som har abridet på brønnen ar nå blitt demobilisert og selskapet vil i første omgang forsøke med syrestimulering. Det vil først komme i gang om en måned.

Ved Kumisi i Georgia melder CanArgo er CanArgos egen rigg i ferd med å bli mobilisert for boring av brønnen Vest Rustavi-16 mot et gasskondensat-prospekt. Det er ventet at boringen starter inenn utgangen av januar, men avhengig av at boretillatelsen kommer på plass. Her har det også vært forsinkelser pågrunn av endringer i det georgiske olje og gassdepartementet.

I Kazakhstan melder CanArgo at AKK06-brønnen er boret til 572 meter på det sentral Akkula-feltet. Logging viser innhold av gass på nivå med forventningene. Det forbredes nå en test. Brønnen er den første av fem planlagte brønner i området rettet mot grunt liggende gass

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere