*Nettavisen* Økonomi.

Smell for GC Rieber

Spesialrederiet GC Rieber Shipping måtte se nye tap på Bluestone-prosjektet.

Tredje kvartal ble svakt for rederiet som driver innen subsea, seismikk og forskning. Selv om driftsinntektene har steget med flåten, så har de ikke steget raskt nok til å holde underliggende marginer oppe.

GC Rieber Shipping forklarer det spesielt svake tredje kvartalsresultatet med store tap fra det tilknyttede selskapet Bluestone Offshore og lavere inntjening på skip med korte kontrakter. Styret i GC Rieber mener samtidig at det svake markedet som forventes på kort til mellomlang sikt vil gi fortsette å gi attraktive investeringsmuligheter, og viser til selskapets gode likviditetssituasjon og lave belåning.

Røde tall
GC Rieber hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 190,9 millioner kroner, opp fra 153,2 millioner i samme periode i fjor, Driftsresultatet endte imidlertid på minus 14,6 millioner kroner, ned fra pluss 40,1 millioner i samme periode i fjor.

Resultatet før skatt endte på minus 24,7 millioner kroner, mot pluss 29,8 millioner i tredje kvartal i fjor. Justert for tapene i Bluestone Offshore så endte resultatet før skatt på pluss 9 millioner kroner.

Totalt sette for 2009 venter GC Rieber et vesentlig svekket resultat på grunn av de samme faktorene som har preget tredje kvartal.

Bluestone-smell
Tredje kvartal er spesielt preget av et tap i selskapet Bluestone Offshore, hvor GC Rieber har en eierandel på 40 prosent.

I andre kvartal 2009 annonserte GC Rieber Shipping at det var avdekket vesentlige tekniske mangler ved Bluestone sitt skip Bluestone Topaz. I tredje kvartal 2009 ble det besluttet å flytte det geotekniske utstyret over på et annet skip, samtidig som den bokførte verdien av skipet ble vesentlig nedskrevet. GC Rieber Shipping sin andel av resultatet i Bluestone utgjorde minus 33,7 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag